'FETHİ GEMUHLUOĞLU SANAT AKADEMİSİ' PROJESİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk, 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' projesinin; Malatya'nın genç nesillerini, dimağlarını, estetik zihinlerini daha sağlıklı yetiştirme adına hazırlanmış önemli bir çalışma olduğunu söyledi. 
Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Malatya Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' projesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Kavruk, "Malatya, kültürel zenginliği oldukça yüksek illerimizden birisi. Edebiyat, sanat ve estetik ağırlıklı oldukça önemli bir tarihi altyapısı var. Pek çok şair, yazar, bilim adamı ve düşünürün yetiştiği bir şehir. Bu havzada yetişen yeni neslinde mutlaka bu çerçevede değerlendirilmesi lazım. Onun için Malatya Valiliğimizin organizasyonu kapsamında hazırlanan ve SODES tarafından desteklenen 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' projesi çerçevesinde Malatya'nın genç nesilleri, dimağları, estetik zihinlerini daha sağlıklı yetiştirme adına hazırlanmış önemli bir çalışma. Gönül arzu eder ki bu daha da yaygınlaştırılsın. Sadece bir kaç sanat alanı değil her sanat alanında projesinin geliştirilmesi en büyük dileğimizdir. Ve gelecek yıllara yeni yetişen neslimizin daha güzel sanat eserleri bırakabilecek, daha güzel sanatkarlar yetiştirebilecek şekilde desteklenmesi sağlansın" dedi.
"GELECEK ADINA ÜMİTLİYİZ"
Kavruk, Malatya'da güzel çalışmaların yapıldığını ve bunun gelecek adına önemli olduğunu ifade ederek, "Malatya Valiliğimiz, İnönü Üniversitemiz ve Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz çok güzel çalışmalar yapıyor. Daha önceki yıllarda Malatya Valiliğimizin 'Malatya Kitaplığı' kapsamındaki çalışmaları, buna en güzel örnektir. Yine Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kültür Kitapları' serisinden pek çok malzemenin çıkması da bundan sonraki zaman dilimlerinde güzel eserlerin oluşmasına birer vesile teşkil edecektir. İnşallah daha güzel çalışmalarla, daha sağlıklı elemanlar yetiştirip, daha güzel eserler ortaya koyarak geleceğimize güzel katkılar sağlayabileceğiz. Onun için gençlerimizin, özellikle öğretmen adaylarımızın ve mevcut öğretmenlerimizin, idarecilerimizin biraz daha hassas, daha yapıcı ve katılımcı olmaları daha güzel şahısların yetişmesi ve eserlerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Bu noktada ümitliyiz. Güzel eserler ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam