“FEYZİOĞLU CHP PM ÜYESİ OLARAK KONUŞMUŞTUR”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törenindeki konuşmasına tepki göstererek, Başbakan Erdoğan’a destek verdi. 
Karabay yaptığı açıklamada, “Danıştay’ın 146. Kuruluş yıldönümü töreninde, Türkiye Barolar Birliği Başkam Sayın Metin Feyzioğlu’nun, Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Yüksek Mahkeme Başkanları huzurunda,bir meslek kuruluşu başkanından çok,bir siyasetçi gibi yaptığı ve nezaket sınırlarını aşan, saldırgan bir tavırla yaptığı konuşma,çok talihsiz bir konuşma olmuştur. Metin Feyzioğlu, Deniz Gezmişlerin idamından girmiş, Kahramanmaraş, Çorum olayları, Nazım Hikmet,faili meçhul cinayetler,cumartesi anneleri, bombalanmış, boşaltılmış köyler, Gezi olayları ve Van depremi ile sözlerini bitirmiştir. Barolar Birliği başkanının iki sıfatı olup, bunlardan birisi, Barolar Birliği Başkanı olması, diğeri de CHP Parti Meclisi üyesi olmasıdır. Sayın Feyzioğlu, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törenine Barolar Birliği başkanı olarak çağrılmış ve Barolar Birliği başkanı olarak konuşması gerekirken, CHP Parti meclisi üyesi olarak konuşmuş, konuşması da Avukatların ve Yargının sorunlarından çok siyasi içerikli bir konuşma olmuştur. Bu yolu CHP’nin muhtemel Cumhurbaşkanı adayı olarak Anayasa Mahkemesi başkanı Sayın Haşim Kılıç açmış, Anayasa Mahkemesi salonunu miting meydanına çevirmiş ve Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve yüksek mahkeme başkanları huzurunda nezaket sınırlarını aşmıştır. CHP’nin hem muhtemel genel başkan adayı, hem de Cumhurbaşkanı adayı olarak Metin Feyzioğlu da Kılıç’tan geri kalmamak için, bu konuşmayı yapmış ve Sayın Başbakan da Feyzioğlu’nun konuşmasına müdahale ederek ‘cüppeni çıkart siyasete gir’ deyip toplantıyı terk etmiştir” ifadelerini kaydetti.
Karabay şunları kaydetti, “Danıştay Başkanlığı da yayımladığı bildiriyle, siyasi konuşma yaparak Sayın Başbakan’a nezaketsizlik yapan, Metin Feyzioğlu'nu kınamıştır. Ülkemizde geçmişte yapılan 27 Mayıs 1960,12.Eylül 1980 ihtilallarında askerleri, ihtilal yapmaya, basın ve sermaye çevreleri ile birlikte Yargı mensupları teşvik etmiş, kışkırtmış, 28 Şubat postmodern darbesinde de, anlı şanlı yargı mensupları, otobüslere binerek, askerlerden brifing alarak teşvikçi olmuşlardır. Milletimiz,bunları unutmamış ve unutmayacaktır. Hukukçular Derneği olarak Askeri vesayetten bu hükümet sayesinde kurtulan ülkemizde, Yüksek Mahkeme başkanlarının Yargı vesayeti kurmasına, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine önem veren herkesin müsaade etmemesi gerektiğini, Yargı vesayetine karşı çıkan kim olursa onun yanında olup, onu destekleyeceğimizi, Yargıçların ve Barolar Birliği başkanlarının, mesleklerini kullanarak siyaset yapmamalarını, siyaset yapmak istiyorlarsa, bir yerlere aday olmak istiyorlarsa, Yargının gücünü kullanmayıp, cüppelerini çıkartarak meydanlara inip, halkın huzuruna çıkarak siyaset yapmaları gerektiğini belirtmek istiyoruz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam