“GİRİŞİMCİLERE HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “İl Müdürlüğü olarak girişimcilerimize her aşamada yardımcı oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” dedi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun destekleriyle kurulan Asis Et Gıda Limited Şirketine ait Asis Et Gıda Kesimhanesini ziyaret etti. Ziyarette Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Şahingil de bulundu.
Asis Et Gıda Ltd. Şti. Genel Müdürü Naci Bayrakçı, kesimhane ve verdikleri hizmetler hakkında İl Müdürü Selvi’ye bilgiler vererek "Kesimhaneyi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun destekleriyle kurduk. Toplam proje tutarının 4,5 milyon TL. olmasına rağmen kuruluş maliyetimiz 6,5 milyon TL.yi buldu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan toplam proje tutarının yarısını hibe desteği olarak aldık. Bu desteklerinden dolayı sizin şahsınızda, Bakanlığımıza ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na teşekkür ederiz.
Kesimhanemiz 4 bin 200 metrekare kapalı olmak üzere 15 bin metrekare toplam alana sahiptir. Günlük 150 büyükbaş ve 300 küçükbaş kapasitesi olan kesimhanemizde 42 kişi istihdam edilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 8 Nisan 2014 tarihinde Şartlı Onay Belgesi aldık, 21 nisan 2014 tarihinde üretime başladık. Şu an için onay belgesi alma aşamasındayız. Bugün için yüzde 50 kapasite ile çalışmaktayız, tam kapasite ile çalıştığımızda istihdam sayımız 70 kişiyi bulabilecektir.
İşletmemizde 23 tane soğuk hava deposu mevcut olup, bunlardan 1 tanesi -40 0C'de saklama ünitesi, 9 tanesi -18 0C'de muhafaza deposu, 10 tanesi karkas et deposu ve 3 tanesi de dinlendirme odasıdır.
Batı illerindeki et tedarikçilerine yönelik kesim hizmeti ve ayrıca Malatya'daki şarküteri hizmeti veren marketler ile kasap esnafına yönelik de hizmetler yapmaktayız. Ayrıca Bingöl Et ve Süt Kurumu Kombinası ile yaptığımız sözleşme ile Malatya İlinde alımını yaptıkları besilik hayvanların kesimini de yapmaktayız. Bütün bu hizmetlerimizin yanı sıra vatandaşlarımıza kurban ve adak kesim hizmeti vermekteyiz.
Kesimhanemiz, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ISO-22000, Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001 ve Helal Gıda Sertifikalarına sahiptir. Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği çerçevesinde hizmetlerimizi sunuyoruz. Müşterilerimiz gözlem odamızdan, kesimden tartıya kadar her aşamayı gerek fiilen ve gerekse kameralı ortamdan izleyebilmektedirler. Hizmetlerimizi titizlikle ve şeffaflıkla yürütmekteyiz." dedi.
Kesimhaneyi ve tesisleri inceleyen Ali Selvi ise, "Kesimhanenin faaliyete geçmesiyle birlikte besi hayvancılığı açısından bölgemize büyük bir hizmet verdiğini gözlemliyoruz. Kesimhane teknik alt yapı açısından örnek teşkil etmektedir. Hayvansal ürünlerin işlenmesinde hijyen çok önemlidir. Bu tesisimizin hijyen kuralları çerçevesinde hizmet verdiğini görüyoruz. İnsanlarımıza güvenilir gıda arzının bu tür tesislerle daha güvenli sağlandığı bir gerçektir. Bakanlığımız ülke hayvancılığının gelişmesi için büyük desteklemeler vermektedir. Girişimcilerimizin bu desteklemelerden yararlanmalarını, bu tür işletmeler kurarak hem ilimizin hem de ülkemizin hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamalarını bekliyoruz. İstihdam açısından da önem arz eden bu tür işletmelerin kurulması için İl Müdürlüğü olarak girişimcilerimize her aşamada yardımcı oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. İlimiz ve bölgemiz için önemli hizmetler sunacağına inandığım bu tesisi kurarak hizmet veren işletme yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam