GÖL BALIKLARI SATILMAYA BAŞLANDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Temmuz ayı ile birlikte göl ve göletlerde avlanma yasağı kalkınca, balıkçılar da Karakaya Baraj Gölü balıklarını getirip satmaya başladı. 
Malatya Et ve Balık Pazarı’nda Balık satan esnaf Ali Obuz Balıkçı, Balık sezonu açıldıktan sonra Karakaya Baraj Gölü’nden tutulan balıkların gelmeye başladığını belirterek, “İnşallah bu sene balık sezonu daha bereketli geçer. Gelen balıklar içerisinde alabalık, şabut ve sazan balıkları var. Şu anda bu balıklar bolca çıkmaya başladı” ifadelerini kullandı.
Obuz, gölden çıkan balık fiyatları hakkında da bilgi vererek, “Balık fiyatları ise kilosu 5-6-7 TL arasında balığın cinsine göre değişiyor. Doğal alabalık ise 8 TL ye kadar satılıyor. Geçen yıla göre de balık fiyatları hemen hemen aynı, fazla bir değişiklik olmadı. Ramazan ayında havalar sıcak gittiğinden balık fiyatlarında herhangi bir yükselme olmadı” şeklinde konuştu.
Malatya’nın Battalgazi ilçesi ile Elazığ’ın Baskil İlçesi sınırlarında bulunan Karakaya Baraj Gölü’nden çıkarılan balıkların fiyatının uygun olması ve bu balıkları alan müşterinin bulunması, hava sıcaklığının düşmesiyle satışların artmasının beklendiği vurgulandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam