GÖNÜLLÜ KALEM, SOMA'YA KÜTÜPHANE KURACAK

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Gönüllü Kalem Derneği, Türkiye İyilik Melekleri ile birlikte Soma'ya kütüphane kurmak için çalışmalara başladı. 
Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bölgeye kütüphane kurmak için Gönüllü Kalem Derneği tarafından kitap toplama kampanyası başlatıldı. 'Soma'ya Kütüphane' kampanyası çerçevesinde çalışmalara başlayan Gönüllü Kalem Derneği, ilk olarak projeyi sosyal medya üzerinden herkese duyurdu. Yaklaşık bir ay sürecek olan kampanyada toplanan kitaplar, Soma'ya götürülerek, kütüphaneler oluşturulacak.
Gönüllü Kalem Derneği Başkanı Hakan Doğan, Soma'da yaşanan maden felaketi sonrası yetim kalan çocukların acılarını paylaşmak için 'Soma'ya Kütüphane' projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Projeyi Türkiye İyilik Melekleri ile ortaklaşa yürüttüklerini kaydeden Doğan, "Soma'da yapılan hobi evinin bir kısmını kütüphaneye çevirmeye karar verdik. Konuyla ilgili Türkiye İyilik Melekleri'nin çalışmaları sürüyor. Yapım aşamasında olan yerin kitaplarını bir ay sonra teslim edeceğiz. Soma'da kütüphane kurarak, yetim kalan çocuklarımızın acılarını paylaşacağız" dedi.
Doğan, projeyi sosyal medya üzerinden duyurduklarını belirterek, kitap toplama çalışmalarına başladıklarını dile getirdi.
Projeye yetkililerden de destek beklediklerini ifade eden Doğan, "Yetkililerden de konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz. Soma'daki insanların yaralarını saracak olan bizleriz. Bu noktada herkesin bu projeyi sahiplenmesi gerekiyor" diye konuştu.
Doğan, proje hakkında detaylı bilginin gonullukalem.org sayfasında yer aldığını, ayrıca yardımda bulunmak isteyenlerin sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam