GÜRKAN’DAN BİLSAM’A ZİYARET

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Battalgazi Belediye Başkanlığı adayı Selahattin Gürkan, şehrin değerleriyle bütünleşerek, yol haritalarını sivil toplum kuruluşlarıyla belirleyeceklerini söyledi.
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Gürkan, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği’ni (BİLSAM) ziyaret etti.
Selahattin Gürkan, “30 Mart 2014'ten sonra sizlerle zaman ve periyodik aralarda yapacağımız toplantılarda sizlerin bu bilgi, birikim ve tecrübelerinizi bizim belediye yönetimine aktarmamız noktasında göstereceğiniz ilgi alaka bizi memnum eder. Zaten bilgi var olan bilginin paylaşılması bir anlam eder. BİLSAM' da şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalarda Malatya'mıza yol haritası çizme noktasında yeni bir vizyon kazandırma noktasında güzel çalışmalara imza atmıştır. Sizin bu bilgi ve birikimlerinizde biz belediye olarak yerel yönetim olarak yararlanma arzusundayız. Ben inanıyorum ki bilgi ve birikimlerinizi bizden paylaşır ve bizim yol haritamızda pusulamız olursunuz” diye konuştu.


“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

BİLSAM Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Tav ise Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Özellikle algı operasyonları ile Türkiye siyasetine yön vermeye çalışılıyor. Seçim ve sandık dışı yöntemlerle demokrasi arayışları ve yine parlamento dışındaki hükümet arayışları özellikle kamuoyunu vicdanın da toplum vicdanın da derin yaralar derin izler bırakmaktadır. Bu süreci hepimiz yakinen yaşamaktayız. 30 Mart yerel seçimlerinde toplum vicdanı, toplum aklı gereken cevabı, gereken tavrı ve gereken duruşu sergileyeceği noktasında kanaatimiz tamdır. Bu hususta toplumun aklına, toplumun vicdanına ve iradesine mutlaka güvenmemiz gerekir. Altını çizerek söylememizde fayda var” şeklinde konuştu.

“AVANTAJLARIN İYİ KULLANILMASI LAZIM”


Tav, Battalgazi’de Gürkan başkanlığında önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Battalgazi ilçesi ile ilgili sayın başkanımız 10 yıllık bir yerel yönetimlerle ilgili tecrübeye sahip mevcut belediye başkanımız. Malatya'mızın büyükşehir olması ile beraber tabi ki mücavir alanı genişledi. İki yüz binin üzerinde seçmen kitlesi olan Battalgazi ilçesi Malatya'mızın en önemli ve büyük ilçesi haline geldi. Battalgazi önemli avantajları olan bir ilçemiz üniversite, Turgut Özal Tıp Merkezi, Orduzu Aslantepe Höyüğü şuan mevcut Battalgazi tarihi, kültürü ve sanatıyla kendini ifade eden bir şekilde surları, camileri ve kervansarayıyla önemli bir avantaja sahip. Sayın başkanımızın bu avantajları iyi kullanılabileceğini ve sanatsal, kültürel anlamda gelişme noktasında özellikle bu avantajları kullanacağı noktasında kanaatimiz tamdır. BİLSAM'ın altyapısı, insan kaynakları, uzman ve yapmış olduğumuz çalışmalar bununda göstergesi sayın başkanımızla süreç içerisinde bu tür çalışmalar içerisine girmekten de mutluluk duyacağımızı buradan ifade etmek isterim.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam