GÜRKAN“VATANDAŞLARIMIZIN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili münasebetiyle yazılı mesaj yayınladı.

Kandillerin insanların kalplerini birbirlerine yakınlaştıran; hoşgörünün, kardeşliğin, paylaşmanın, dayanışmanın, duygu birliğinin üst seviyeye ulaştığı ve huzur bulduğumuz müstesna gecelerden olduğunu belirten Başkan Gürkan,  “Manevi hazı ile ruhlarımızı kuşatan, gönüllerimizi aydınlatan üç aylara erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V), üç aylara ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” şeklinde duada bulunurdu.

Üç aylar, Hakkın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir. Üç aylar, manevi feyziyle bunalan gönüllerimizi ferahlatan, zihinlerimizi berraklaştıran rahmet ikliminin habercisidir.

Regaip gecesi, müminlerin mağfiret mevsimi üç aylara rağbet etmeleri, onun taşıdığı manalardan ve değerlerden istifade etmeleri gerektiğine dair mesaj yüklü bir gecedir. Rahmet ve merhamet kapılarının sonsuza kadar açıldığı, duaların kabul olduğu bu müstesna gecenin bereketinden en güzel şekilde yararlanmalıyız. Rabbim, güzelliklerle dolu bu feyizli anları değerlendirmeyi hepimize nasip etsin.

Bu duygularla; tüm hemşerilerimin ve bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam