“HAZİNEMİZ AİLEMİZ” PROJESİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

PDR Uzmanı Ferat Dalaman, ailemize ne kadar değer gösterirsek kendimize de o kadar değer göstermiş olacağımızı belirterek, “Örnek alacağınız insanlar TV ekranlarındaki sahte insanlar olmamalı, kendi aileniz olmalıdır” dedi.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan “Hazinemiz Ailemiz” projesi kapsamında, Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde PDR Uzmanı Ferat Dalaman tarafından öğrencilere yönelik sunum yapıldı.
PDR Uzmanı Ferat Dalaman, “Hazinemiz Ailemiz” projesinin yaşamımızın her alanında farkında olmamız gereken bir çalışma olduğunu belirterek, ailemize ne kadar değer gösterirsek kendimize de o kadar değer göstermiş olacağımızı kaydetti.
Dalaman, her bireyin belirli bir bilinç düzeyinde olması gerektiğini, bilinç düzeyinin sadece derslerde başarılı olmak anlamına gelmediğini, hayatın her alanında bir bilince sahip olmamız gerektiğine işaret etti.
Hayatta birçok problemle karşılaştığımızı, sorunlarımızın tek çözüm noktasının ailede olduğunu söyleyen Dalaman, okul, çevre, arkadaşların bir noktaya kadar bizim yanımızda olduğunu ailemizin ise her daim yanımızda bulunduğunu söyleyerek, “Aile tek sığınağımızdır” dedi.
Aile içinde her ferdinin olmazsa olmaz kişiler olduğunu kaydeden Dalaman, ebeveynlerin tek amaçlarının çocuklarını güven altına almak ve onları önemsemek olduğunu belirtti.
Her ailede iletişim olduğunu, zaman zaman aile içinde iletişim kopuklukların yaşanabileceğini ifade eden Dalaman, küçük problemlerimiz için ailemize verdiğimiz değeri sarsmamamız gerektiğini, ailemize karşı dürüst olmamız ve sorunlara yönelik çözüm odaklı hareket etmemiz gerektiğini vurguladı.
Aile içi iletişimde üç temel unsurdan bahseden Dalaman, bunların “koşulsuz sevgi, saygı”, “dürüstlük, içtenlik”, empati anlayışı olduğunu, aile içi iletişimde bunları mutlaka göz önünde bulundurmamız gerektiğini belirtti.
Televizyon ekranlarında yayınlanan dizi filmlerde kültürümüzden uzak aile profillerinin ele alındığını ve bu diziler aracılığı ile bizlere empoze edilmeye çalışılan çeşitli rollerin olduğunu kaydeden Dalaman, “Sizler seçkin insanlarsınız. Örnek alacağınız insanlar TV ekranlarında ki sahte insanlar olmamalı, kendi aileniz olmalıdır” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam