HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNLARI, TARİHİ ESERLERE HAYRAN KALDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ankara Hukuk Fakültesi Mezunları, Malatya merkez ilçe Battalgazi İlçesi’nde tarihi yerleri ziyaret ettiler ve Kervansaray da yapılan mini konserle eğlendiler. 
Ankara Hukuk Fakültesi Mezunlarını karşılayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Battalgazi İlçesi geçmişi itibariyle 9 bin yıllık tarihi olan insanlık tarihi ile özdeşleşmiş, Türk İslam tarihi açısından da önemli bir merkez olan Anadolu'yu Türkleştiren ve İslamlaştıran Anadolu’yu anayurt yapan yer olarak tarif ettiğimiz bir mekandır" dedi.
Gürkan konuşmasına şöyle devam etti: 
"Anadolu’nun manevi mayasının atıldığı yer Battalgazi ilk yerleşik hayatın ve devlet hayatının başladığı bir ilçedesiniz. İçinde bulunduğunuz Kervansarayda Osmanlı dönemine ait bir eserdir. 1639 yılında Silahtar Mustafa Paşa tarafından yapılmış. Battalgazi her karış toprağı şüheda ve şehit kanı ile yoğrulmuş, bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı ifadesinin zuhur ettiği Anadolu’da ki nadir yerlerden bir tanesidir."
Ankara Hukuk Fakültesi Mezunları adına konuşan Bedri Kaçmaz ise, ilçedeki tarihi eserlere hayran kaldıklarını belirterek, "Burada böyle çeşitli eserlerin olduğunu bilmiyorduk. Televizyonda izleyince gördük ve bir gurup arkadaşımızla gelip buraları gezmek istedik, size teşekkür ediyoruz. Osmanlıyı burada yaşatıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam