HUKUKTA GÜNCEL GELİŞMELER SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya'da, ‘Hukukta Güncel Gelişmeler Sempozyumu’ düzenlendi.
Malatya Barosu ile İnönü Üniversitesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda düzenlenen sempozyumda hukuktaki güncel gelişmeler ele alındı.
Sempozyum öncesi konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, "Benim en büyük hayalim, hem hakimlerimizin hem de öğretim üyelerinin bir arada eğitim verdiği bir Hukuk Fakültesi idi. Ne yazık ki yasal bir takım zorunluluklar nedeniyle bunu başaramadık. Ama bu zorlukları aşmak amacıyla hey yıl Yargıtay üyelerimizden, tetik hakimlerimizden değerli şahsiyetleri üniversitemize davet ederek, kendi Yargıtay uygulamalarını anlatma imkanını verdik. Hakimlerimiz sadece kürsüde değil, öğleden sonraları üniversite kürsülerinde ders anlatabilme, teorik bilgilerini geliştirebilme imkanına sahip olmalıdır. Aynı şekilde öğretim üyeleri de, Avrupa'da olduğu gibi öğleden sonraları hakim olarak istinat mahkemelerinde ve Yargıtay'da çalışabilme imkanına sahip olabilmelidir" dedi.
Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, 5 Nisan Avukatlar Günü ve Malatya Barosu'nun kuruluşunun 90. yıldönümünü kutladı.
Kutlubay, avukatların adaletsizliklerle savaştığını ifade ederek, "Avukatlar; kaba gücün yerine adaleti, merhameti, hakkaniyeti koyan; insanoğluna, diğerlerinin hakkına, mülkiyetine, hürriyetine saygıyı, vicdan, ifade ve toplanma özgürlüğünü öğreten; her iklimde, coğrafyada masumu koruyan, düşeni kaldıran ve haini cezalandıran; ırk, renk, cinsiyet, dil ya da din ayrımı gözetmeksizin çalışan insanlardır. 1924 yılında kurulan, genç cumhuriyetle yaşıt olan Malatya Barosu, bireyin hakkının savunulması, temel hak ve özgürlüklerinin korunması, hukukun üstünlüğünün yerleşmesi, demokrasinin kurumsallaşması noktasında önemli gayretler göstermiş; ülkenin ve kentin gelişimine, sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel ve düşünsel hayatına yadsınamayacak katkılar sunmuş olup, bundan sonrada bu katkılarını sunmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ise şunları söyledi:
"Şüphesiz yasama, yürütme ve yargı kurumlarının yerindeliğince ve çağdaş normlarla donatılmasının ötesinde; çağdaş normlarla yönetilmesi ve böyle algılanması gereklidir. Yasama ne kadar güçlüyse, yürütme o kadar güçlü olmalı; yürütme ne kadar güçlüyse, yargı o kadar güçlü olmalıdır. Birinin yıpranması ya da fonksiyonunu ifada yetersiz kalması durumunda diğeri ona destek olmalıdır. Zira bir devlet yasama, yürüme ve yargı erklerinin bağımsız çalışmasının yanında eş güdümlü olarak çalışmasıyla gelişir ve kuvvetlenir. Bizler yargı mensubuyuz. Şüphesiz Türk yargısının en iyi noktada olması için gayret ve himmetimizi sergilemek mecburiyetindeyiz."
Yapılan konuşmaların ardından ‘Hukukta Güncel Gelişmeler Sempozyumu’ başladı.
Sempozyuma, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de katıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam