İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 40 YAŞINDA

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, “39 yılda yaklaşık 90 bin mezun verdik” dedi. 
İnönü Üniversitesi’nin gelişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin 39. akademik yıl mezuniyet törenini gerçekleştirdik. Öğrenimlerini başarıyla tamamlayan yaklaşık 6 bin gencimizi mezun ettik. İnönü Üniversitesi, gerek ön lisans ve lisans gerekse lisansüstü düzeyde on binlerce öğrenciye eğitim hizmeti veren büyük bir üniversitedir. Sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilişime kadar, hemen her sektörde ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştiriyoruz. 13 fakültemiz, 5 enstitümüz, 3 yüksekokulumuz, 1 konservatuarımız, 12 meslek yüksekokulumuz, 23 araştırma ve uygulama merkezimizle, 700'ü öğretim üyesi toplam bin 500 akademik ve 2 bin idari personelimizle yaklaşık 34 bin gencimize eğitim hizmeti veriyoruz. Bu gençler, Türkiye'nin hem 2023 hedeflerini gerçekleştirecek hem de 2071 vizyonunu belirleyecektir. Bu gençlerimizin 23 bin 600'ü lisans, 7 bin 350'si ön lisans, 3 bini ise lisansüstü düzeyde eğitim alan öğrencilerdir. Öğrencilerimizin 18 bin 500'ü erkek, 15 bin 500'ü kız öğrencidir. Bugün itibarıyla 600 civarındaki yabancı uyruklu öğrencimizin yanı sıra Üniversitemizde 21 yabancı uyruklu öğretim elemanı bulunduğunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Bunun, 'Dünya Üniversitesi' olma vizyonumuz için iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, 1975 yılında kurulan İnönü Üniversitesinin bugüne kadar mezun ettiği öğrenci sayısı hakkında da şu bilgileri verdi: 
"34 bin öğrencimizin yaklaşık 6 bin bu yıl okullarından mezun oluyor ve aramızdan ayrılıyor. Bunların yaklaşık 4 bin lisans, bin 500'ü ön lisans, 500'ü ise lisansüstü, yani yüksek lisans ve doktora öğrencisidir. Mezun olan gençlerimiz, buradan aldıkları eğitimle, buradan aldıkları diploma ile bir yandan kendi geleceklerini inşa ederken, diğer yandan ülkelerinin de geleceğini inşa etmiş olacaklardır. Onların bu bilince sahip olduklarına yürekten inanıyorum. İnönü Üniversitesi, bu yılkileri de dâhil edecek olursak, kuruluşundan bugüne kadar toplam 83 bin öğrenciyi mezun etmiş bulunuyor. Bu yıl mezun olan 6 bin öğrenci ile birlikte yaklaşık 90 bin mezun vermiş olduk. Bu mezunlarımızın hem üniversitemizle hem de birbirleriyle ilişkilerini devam ettirmelerini arzuluyoruz. Bunun için Üniversitemiz resmi web sayfasında, 'inönümezun' adında yeni bir portal oluşturduk. Mezunlarımızın buraya üye olmak suretiyle, İnönü Üniversitesi ailesine mensup olma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.
İnsan hayatında olduğu gibi, kurumların hayatında da kırk yaşın önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesinin 39'uncu yılını tamamlayıp 40'ıncı yılına girdiğini belirterek, "İnönü Üniversitesi, bugün itibarıyla 39'uncu akademik yılını tamamlamış bulunuyor. Önümüzdeki yıl, İnönü Üniversitesinin 40'ıncı akademik yılı olacak. Biliyorsunuz, 40 yaş, kültürel geleneğimizde kemalat döneminin başlangıcı olarak kabul edilir. İnsan hayatında olduğu gibi, kurumların hayatında da geride bırakılan 40 yıl oldukça önemlidir. 40'ıncı yılına giren bir üniversitenin kurumsal anlamda artık kemalat dönemine girdiğini düşünüyorum” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam