İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NDE “KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ” TOPLANTISI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ulusal ve bölgesel düzeyde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin (KÜSİ) Geliştirilmesi toplantılarının 3’üncüsü İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. 
Toplantıya katılmak üzere İnönü Üniversitesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, toplantı öncesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’i makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir’in de hazır bulunduğu görüşmenin ardından İnönü Üniversitesi Güneş Enerjisi Santrali ve Malatya Teknopark ziyaret edildi. Güneş Enerjisi Santrali ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünsal Özgen, santralin işleyişi hakkında konuk heyete bilgi verdi.
Daha sonra toplantının gerçekleştirildiği Kalegöl Otel’e geçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, KÜSİ Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci ve KÜSİ Çalışma Grubu üyelerinin katıldığı toplantı protokol konuşmaları ile başladı.
Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubunun, ülkenin kalkınmasına çok şey katacağı inancıyla oluşturulduğunu belirterek, “Türkiye üniversiter sisteme geçtiğinden beri bizlerde bu iş üzerinde çalışıyoruz. Daha önce üniversite-sanayi işbirliği denilmekteydi. Ancak biz bunun başına bir de ‘Kamu’ getirerek kamu-üniversite-sanayi işbirliği haline dönüştürdük. Çünkü biz burada kamunun olması gerektiğini gördük. Sektörü dinlediğimizde gerek projelerin başlatılmasında yürütülmesinde gerekse sonuçları değerlendirmede kamunun da olması gerektiğini ifade etmektedirler. Üniversitelere baktığımızda onlar zaten kamunun malıdırlar. Sonuçta reel sektör ile bu üç kurumun bir araya gelerek çalışma yapamaması halinde ise zaten dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine ulaşabilmeniz mümkün değildir. Şu anda bir araya geldiğimiz bu ekip bir geleneği yazılı hale getiriyor. Bu grubun öncelikle bir plan dâhilinde ilerlemesi gerekiyordu. Bu da sağlanmış durumdadır. Az konuşup, konuştuğumuzun gereğini yapmamız gerektiği görüşümü paylaşıyor, toplantımızın başarılı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
KÜSİ Çalışma Grubu Toplantısının ülkemiz açısından yararlı geçmesini dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Şunu biliyoruz ki üniversitemiz de sanayicimiz de bu kültürle yeni tanışmaktadır. Ancak bunun yanında ülkemizde bu bağlamda bir heyecanın da yaşandığını bilmekteyiz. Tabii ki, bunları hızlı bir şekilde ürüne nasıl dönüştürebileceğimizi tartışıyoruz. Gelişmiş olan ülkelerle karşılaştırdığımızda henüz işin başında olduğumuzun da farkındayız. Sadece bir üniversitenin yüzlerce patent aldığı bir dünyada, umuyorum ki, biz de gelecekte bu ilişkilerle çok daha iyi neticeler alırız. Bu konuda bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Sayın müsteşarımın ve yardımcısının öncülüğünde bu toplantının Anadolu’da yapılmasını da önemsediğimi belirtmek istiyorum” dedi. 
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, konuşmasının devamında görsel sunu eşliğinde İnönü Üniversitesi ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Doç. Dr. Cevahir Uzkurt ve KÜSİ Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci ise yaptıkları konuşmalarda KÜSİ Çalışma Toplantılarının gün geçtikçe daha da kurumsal bir hale geldiğine işaret ederek üniversite-sanayi işbirliği sonucunda yapılan işlerin gurur verici olduğunu ifade ettiler.
Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, “İş Planlarının ve 1’inci Dönem Faaliyet Raporlarının Değerlendirilmesi”, Yrd. Doç. Dr. Metin Ertürkler ise, “KÜSİ Yazılımı Tanıtımı” konularında konuştu.
Katılımcıların öneri ve görüşlerinin de değerlendirildiği toplantı, İnönü Üniversitesi Kalegöl Otel’deki akşam yemeği ile sona erdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.