“İNTERNETİN NİMETLERİ OLDUĞU GİBİ OLUMSUZLUKLARI DA VAR”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan, internetin nimetlerini yaşadığı gibi bağımlılık hastalığı, internetten kaynaklı sağlık sorunları, bilgisayar korsanlığı ve internet evliliği gibi olumsuzlukları da yaşadığını vurguladı. 
Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen çalıştayda konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan’ın “Sosyal Medyanın kullanımı ve Z kuşağı” konulu sunumu gerçekleşti.
İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan, sanayi, tarım ve bilişim toplumlarının özelliğinden bahsederek, bu toplumların geçiş dönemi özelliklerini anlattı. 21’nci yüzyılda milenyum çağında yeni bir toplumsal yapının ortaya çıktığını söyleyen Bayhan, her dönemin kendine has özellikleri olduğu gibi, her döneme has gençlik modellerinin olduğunu vurguladı.
1981-2000 yılları arası doğan kesimin Y kuşağını oluşturduğunu ve nüfusun yüzde 35’lik dilimini kapsadığını belirten Bayhan, bu kesimin özelliklerini; genç, akıllı, özgürlüklerine düşkün, teknoloji tutkunu, günde 15 saatini medya ve iletişim üzeride geçirenler olduğunu vurguladı. Teknolojinin bu kesim için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Bayhan, “Onlar için teknoloji bedenin bir uzvu kadar doğallaşmıştır” dedi.
Z kuşağını (kristal kuşak) 2001-2020 yılları arasında doğan/doğacak kesimin olduğunu ve derin duygusallığı temsil eden kişilerin olduğunu söyleyen Bayhan, Z kuşağının içselliğe ve maneviyata ihtiyaçları olduğunu belirtti.
İnternetin olumlu ve olumsuz yönleri hakkında da konuşan Bayhan, internetin nimetlerini yaşandığı gibi bağımlılık hastalığı, internetten kaynaklı sağlık sorunları, bilgisayar korsanlığı ve internet evliliği gibi olumsuzlukları da yaşandığını vurguladı.
Çalıştayın ikinci bölümünde gençler “İnternet Fırsat mı, Tehdit midir?” ve “ İnternetin Gençlerin Yaşam Alışkanlıklarına Etkisi” adı ile oluşturulan iki grupda fikir alışverişinde bulunarak çalıştay raporunu oluşturdular.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam