İSTİKRARSIZ YARIŞ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ligin ilk 4 haftasının ardından istikrarsız sonuçlar alan Yeni Malatyaspor'da, 'işler iyi gitmiyor' demek insafsızca bir yaklaşım olur.

Beyaz Grup'ta her takım birbirini yenebilecek bir pozisyonda bulunuyor. Öyle ki eksi 6 puanla lige başlayan Kartalspor, zirve tırmanışını sürdürürken, Karadeniz'in fırtınalı ekipleri Ofspor ve 1461 Trabzon, daha çok can yakacakmış gibi görünüyor. Sessiz sedasız ilerleyen Centone Karagümrük ve ligin birkaç dengesiz takımı, her an dengeleri değiştirebilecek bir pozisyonda yer alıyor.

Ligde 4'te 4 ile başlayan ancak ilerleyen haftalarda seri galibiyetlere hasret kalan Yeni Malatyaspor, zirvenin 1 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Bu nedenle 'işer iyi gitmiyor' demek anlamsız kalıyor. Ancak takımın ilk 4 haftadaki performansının ardından istikrarsız sonuçlar alması herkesi tedirgin ediyor. Bir hafta önce Körfez İskenderun Spor'a 5 gol atan ancak bir sonraki hafta 10 kişi kalan rakibi karşısında beraberliği son dakikalarda bulduğu golle kurtaran bir takımdan bahsediyoruz. Durum böyle olunca herkeste bir endişe hali ortaya çıkıyor.

Ligde 16 hafta geride kaldı. Yeni Malatyaspor 16 karşılaşmada 9 galibiyet, 4 beraberlik, 3'de mağlubiyet aldı. Şampiyonluğa oynayan Pendikspor ve Yeni Malatyaspor'a baktığımızda zirvede istikrarsız ilerleyişleri göze çarpıyor. Zirvede sürekli değişen isimler, 2. Lig Beyaz Grup'taki çekişmeyi de yakından gözlemleyebiliyor.

Şampiyonluğa oynayan ve puan kayıplarına tahammülü olmayan Yeni Malatyaspor, İstanbul takımlarına karşı aldığı sonuçlarla herkesi daha da tedirgin ediyor. Zira grupta 5 İstanbul takımı var ve Yeni Malatyaspor bu takımlara karşı 11 puan kaybetti. İstanbul takımlarına karşı galibiyeti bulunmayan sarı kırmızılıların bu kadar puan kaybına rağmen zirve yarışını sürdürmesi alkışlanacak bir durum.

Yeni Malatyaspor, bu istikrarsız zirve yarışını daha ne kadar sürdürür bilinmez ama sarı kırmızılıların bu puan kayıplarını sezon sonunda çok arayacağı ortada.

Yarışın en güçlü adayı olan ancak bir türlü istikrarlı sonuçlara imza atamayan Yeni Malatyaspor'un bir an önce seri galibiyetler elde etmek zorunda olduğu açık./FERDİ DURDU

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam