İTFAİYECİLER YETERLİLİK TESTİNDEN GEÇTİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli olan itfaiyeciler, yeterlilik testine tabi tutuldu. Kendilerine verilen eğitimden sonra yazılı sınavdan geçen itfaiyeciler, daha sonra uygulamalı testten geçirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, "İtfaiyecilik hizmeti vatandaşımızın canını ve malını kurtarmaya yönelik bir faaliyettir. Bundan dolayı bizim itfaiyecilerimizin sürekli eğitimlerinin kondisyonlarının en üst düzeyde olması için Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı olarak çaba gösteriyoruz. Bu bağlamda daha önce arkadaşlarımıza doğalgaz yangınlarına yönelik elektrik yangınlarına yönelik eğitimler vermiştik. Ve kendi içimizde de yönetmeliğimiz gereği bu eğitimleri devam ettiriyorduk. Eğitimden sorumlu amirimiz Ömer bey bu konuda gerekli gayreti gösterdi.Bütün bunların yanında Ankara Dairesi İtfaiye Başkanlığında Eğitim Şube Müdürümüz Fahri Bey ile Eğitim Amirimiz Ayvaz Beyi de davet ettik. Şu ana kadar bir itfaiyecinin alması gereken arama kurtarmada, trafik kazalarına müdahalede ve yangınlara müdahale noktasında eğitimlerini verdirdiler. Bugün arkadaşlarımızın hepsine bu aldığımız eğitimlerin üzerine bir itfaiyecilik yeterlilik testi yapıyoruz. Arkadaşlarımız bu testlerde hem süreyle yarışıyorlar hem de yangına müdahale noktasında teçhizatı kullanmayı bize göstermiş oluyorlar. Gayemiz İtfaiye Daire Başkanlığı olarak beldelerden ve Malatya Büyükşehir olduktan sonra karomuza yeni kattığımız arkadaşlara verdiğimiz eğitimin neticelerini görmek, Malatya'da olası yangın ve trafik kazaları olmak üzere bütün olaylara en kısa sürede ve tekniğe uygun olarak en iyi şekilde müdahale etmektir.Bunun gayreti içindeyiz.İnşallah bunu hep beraber yaşayarak göreceğiz" dedi.

Ankara Büyükşehir İtfaiyecilik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fahri Demirçelik ise, "Burada hem pratik hem teorik eğitimlerini verdik. Arkadaşların hepsinin performansı çok iyi. Başkanımızı kutluyoruz" diye konuştu.

"TEÇHİZATTA EKSİKLİK VAR"

Eğitim Amiri Ayvaz Bostan da, itfaiyecilerde büyük bir şevk ve heyecan olduğunu ifade ederek, "Şuan da sınavdayız.Yalnız şunu belirtmek istiyorum ki itfaiyeci arkadaşlarda çok büyük bir itfaiyecilik aşkı gördüm.Biz Malatya'yı gezdik insanların sıcaklığını gördük, yolların temizliğini gördük. Ancak itfaiye olarak gördüğüm kadarıyla teçhizat ve malzemede eksiklikler var" dedi.

Bostan, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın yeni bir binaya ihtiyacının olduğuna da dikkat çekerek, şunları söyledi: "İtfaiyecilik konusunda temel eğitimler veriyoruz .Bunun içerisinde teçhizatlarla ilgili,aparatlarımızla ilgili eğitimler verdik. Onun dışında temel eğitim trafik kazası gibi konularda eğitimler verdik. Şuan da sınavdayız.Yalnız şunu belirtmek istiyorum ki itfaiyeci arkadaşlarda çok büyük bir itfaiyecilik aşkı gördüm. Biz Malatya'yı gezdik insanların sıcaklığını gördük, yolların temizliğini gördük.Ancak itfaiye olarak gördüğüm kadarıyla teçhizat ve malzemede eksiklikler var.İnşallah Belediye başkanımız bu konuda yardımcı olursa aynı zamanda Malatya'ya da yardım etmiş olacak.dolayısıyla ben belediye başkanımıza bu konuda rica ediyorum. Yeni bir binaya ihtiyaç var. İtfaiyeci gönüldür gönüllüdür. İtfaiyeci kurtarandır kahramandır. İtfaiyecinin görevinin iyi yapabilmesi için çalışması eğitim yapması gerekiyor. Temiz bir yerde iyi bir tesisatla, malzeme ile yangınlara müdahale edebilmeli. Burada bizzat yangınlara yangın müdahalelerine katıldım, çıkışları seyrettim ve bu konuda itfaiyeci arkadaşlarımızın müdahale noktasında yeterli olduğunu gördüm. Ancak yeni bir bina ile daha iyi şartlarda bu hizmete devam ederlerse Malatya'ya çok daha iyi bir şekilde hizmet sunacaklardır."/FERDİ DURDU

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam