Malatya’da, İyi Tarım Uygulamaları eğitimine katılan çiftçilere sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile Battalgazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği, “İyi Tarım Uygulamaları" konulu eğitim projesi 8 - 12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Açış konuşmasını yapan Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, "Çiftçilerimiz üretimlerini bilimsel yolları rehber edinerek arttırırsa, daha karlı çıkacaklardır.Tarım ve Hayvancılık alanında yenilikleri ve modern üretim tekniklerini geliştirirsek hem bol ürün alırız, hem de desteklemelerden o kadar fazla istifade etmiş oluruz” dedi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ise, "İyi Tarım Uygulamaları Malatya için hayati öneme sahip. Battalgazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunmuş olduğu "Battalgazi'de İyi Tarım Doğru Tarım" eğitim projesi Malatya için ilk olma özelliği taşımaktadır.Bakanlığımız İyi Tarım Uygulamalarına desteğini 2014 yılında 2 kat arttırdı. Battalgazi çiftçilerinin İyi Tarım Uygulamalarına ilgisinin 2014 yılında 8 kat arttığını görmekteyiz. Ama bu oranlar yeterli değil. Malatya çiftçisi 2014 yılında yaşanan kuraklık ve kayısıda yaşanan don olayından çok fazla etkilendi. Malatya'mız da Kayısı gibi stratejik bir ürün yetişmektedir. Çiftçimiz, İyi Tarım Uygulamalarını benimsemesi durumunda ürününü çok daha iyi fiyata satabilecektir. Bakanlığımızın üretime destekleri 2015 yılında da artarak devam edecektir. Bundan en azami şekilde yararlanmak için hep beraber el ele vererek çalışmalıyız. İl ve İlçe Müdürlüğü olarak Malatya çiftçisinin hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.
Battalgazi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatma Kurt Aydın da, "Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi projesi kapsamında müdürlüğümüz personellerine, İlçemiz sınırlarında faaliyet gösteren tarımsal yayım ve danışmanlık şirket temsilcileri ile danışmanlarına ve Battalgazi çiftçilerimize 5 gün eğitim verilmiştir. Ayrıca Akçadağ ilçemizde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesine ve TKDK tarafından hibe desteğiyle kurulan büyükbaş süt hayvancılığı işletmesi ve etlik kanatlı hayvan işletmelerine teknik gezi düzenlenmiştir.İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak "Battalgazi'de İyi Tarım Doğru Tarım" sloganı ile yola çıkarak bu projemiz ile üreticilerimizin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden tarımsal üretim yapması sağlanacaktır. İyi tarım uygulamaları ile doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir ürün tüketmeleri sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.
Daha sonra, eğitim sonrası sertifika almaya hak kazanan üreticilerin ve danışmanların sertifikaları protokol tarafından kendilerine takdim edildi.