İZCİLER DARENDE’Yİ GEZDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatyalı İzciler, Darende İlçesi’ne gezi düzenledi. Tabi güzellikleri, şelale, kanyon ve arazi ile ilçenin gezilecek görülecek bölgelerinde incelemelerde bulunan izciler, burada kamp da yaptı.
İzci kafilesi başkanı Eğitimci Lider Ersin Temel, yaptıklar uygulamalı gezi ve kamp hakkında verdiği bilgide, “Yapılan Bayrak töreninden sonra, izcilere tüm obalara çadırları dağıtılarak çadır kurma anlatıldı. Malzemeler çadırlara yerleştirildi. Üstü açık kazık bağı ve gergi bağı fırsat eğitimiyle izcilerin bu konuları öğrenmeleri sağlandı. Daha sonra İki istasyona ayrılarak düğüm çeşitlerinden “camadan ve sancak düğümü” anlatılarak uygulandı. İlgili oyun ve yarışmalar yapıldı. Öğle yemeği için mola verildi. Yemek sonrası toplanılarak ilgili marşlar söylendi. El ile yapılan İzci komutları komutlar gösterilerek uygulandı. İzci teknik iz işaretleri ve şekilleri incelenip uygulamaya geçildi. İzciliğin türelerinden 6. İlke olan “izci, bitki ve hayvanları sever ve korur” ilkesi ile ilgili doğaçlama dramatizasyon hazırlayıp sunduk, arada ise marşlar söylendi” dedi. 
İzciler gün sonunda öğrendikleri konuları pekiştirerek, aralarında yapılan gezinin yayarların da tartışıldığını ifade eden Temel, “İzci öğrenciler yaşadıkları bu güzel günü hiç unutmayacaklarını belirttiler. Gezi sonucunda bizler; kamp kurmasını ve çadır kurmasını öğrendik, teknik iz ve işaretlerini pekiştirdik, marşları ve izcilik törenini pekiştirdik, izcilik ateşinin anlam ve önemini kavradık. Düğümlerin yapılışını, izcilikteki önem ve yerini kavradık. Darende Somuncu baba gezisi yaptık, Günpınar Şelalesi (Aşudu) şelalesi gezdik böylece çevre bilinci hakkında deneyim kazanmış olduk ayrıca bu gezi sayesinde birlik ve beraberliğin anlam ve önemini kavrayıp, çok güzel bir gün geçirdik” diye konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam