KAMPÜSTE ACI ÖLÜM

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dinler Tarihi ABD Başkan Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu’nun evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İnönü Üniversitesi Kampüsü’ndeki olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Kampüsteki akademik personel lojmanlarında ikamet eden Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu’nun evinin balkonunda iken dengesini kaybederek yere düştüğü belirtiliyor.

Samsunlu olan Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu geçtiğimiz yılın yaz aylarına evlenmişti.

Dinler Tarihi uzmanı olan Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu’nun, ‘Dinler Tarihinin Eleştirel Bağlamı: Jeneoloji, Yapıbozum, Post-Kolonyal Eleştiri’, ‘Rudolf Bultmann: Mitoloji ve Hermenötik Sorun’ ve ‘Din Fenomenolojisi, W.C. Smith Örneği’ adlı 3 kitabı bulunuyordu.

Öğrencileri Sosyal Medyada Üzüntülerini Paylaştı

Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu’nun ölümü öğrencileri arasında büyük üzüntü yarattı. Twitter ve Facebook’da başsağlığı mesajları yayınlayan ve üzüntülerini dile getiren öğrenciler ‘Hocamız daha bu yaz evlenmişti’ vurgusunu yaptı.

Yrd. Doç. Emir Kuşçu Kimdir?

1978 yılında Samsun -Terme'de doğan Emir Kuşçu, ilkokulu Düzce'de, ortaokulu Samsun’da bitirdi. 1994 yılında Karşıyaka Lisesi'nden, 2001 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Emstitüsü'nde yüksek lisansını tamamlayan Emir Kuşçu, 2010 yılında aynı üniversitede Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda doktora unvanı aldı.  Emir Kuşçu, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dinler Tarihi ABD Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

KAYNAK: MALATYAHABER.COM

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam