KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ ŞÜKRÜ ÖZDEMİR:

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da, eski devlet hastanesi bünyesinde diş ünitesinin de kurulmasının planlandığı bildirildi. Ayrıca, yeni bir araştırma hastanesinin her zaman için ihtiyaç olduğu ifade edildi.
Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Malumunuz yine bu eski Malatya Devlet Hastanesi içerisinde olan Fırat Semt Polikliniği şu anda hizmetlerine devam ediyor. Malatya’mızın ilk devlet hastanesi olan eski tarihi binanın ihalesi yapıldı ve firma şu anda çalışmalarına başladı. Firma bize orayı teslim ettiği anda hemen şu anki hizmet verdiği yerden o tarihi binaya taşınacağız. Temelli olarak orada hizmet sürdüreceğiz. Oradaki tarihi binayı TOKİ'den kesin olarak devraldık ve poliklinik hizmetleri kendi binamızda devam edecek. Orada 80 civarında odamız var. Yaklaşık 2 bin civarında her branşta poliklinik hizmeti veriyoruz. Hatta birçok branşlarımızda 2'li ve 3'lü doktor gruplarımız var. Özellikle KBB, Göz, Dahiliye gibi ana branşlarda birden fazla hekimlerle hizmet veriyoruz. Orada tahlillerimiz, filmlerimiz orada çekiliyor. Tomografi ve MR haricinde orada her türlü sağlık hizmetlerimiz sürüyor. Bu çalışmaların Kasım ayı içinde tamamlanmasını bekliyor ve hizmetlerimize burada devam etmeyi planlıyoruz. Yeterince diş hekimi ayırabilirse aynı zamanda orada diş hizmetlerini de vermeyi düşünüyoruz. 5-6 tane diş hekimi koyup, TOKİ'deki ADSM'ye uzak kalan hastalarımızın da diş konusundaki taleplerini burada karşılamayı planlıyoruz. Biz orada akşam polikliniği diye bir servis düşünüyoruz. Akşam poliklinik hizmetleri bittikten sonra hizmete girecek olan poliklinik kuracağız. Halkımıza ilk müdahale açısından akşam polikliniği adı altında bir hizmet sunmayı planlıyoruz. 24 saat hizmet verecek bir poliklinik olacak” ifadelerini kullandı.
Şehrin doğu kısmında yeni hastane ihtiyacı olduğuna ilişkin talepleri de değerlendiren Özdemir,
“Battalgazi kısmında devlet hastanesi yok olayı aslında sübjektif bir şey. Netice itibarıyla daha düne kadar Malatya Devlet Hastanesi tüm Malatya’nın devlet hastanesiydi. Bugün mesela sınır olaraktan orası Yeşilyurt'un arazisine girdi. Farklı bir bölünme olsaydı Battalgazi ilçesinin sınırları içerisine de giriyor olabilirdi. Ama buraya bir araştırma hastanesi icap edebilir mi? İcap edebilir ama Battalgazi’de taksim olarak buraya bir hastane kalmadı, buraya bir hastane yapalım ifadesi çok uygun olmaz. Biz ihtiyaçlara bakmamız lazım. Burası hasbelkader Malatya 2'ye bölündü. Hastane kısmı Yeşilyurt’ta kaldı diye, Battalgazi’ye bir hastane düşünmekten ziyade eğer Malatya’nın bir ihtiyacı var ise bunu böyle değerlendirmek lazım. Malatya’ya bir araştırma hastanesi niye olmasın. Araştırma hastanesi olabilir. Bu Battalgazi ilçesinde olur, bir başka yerde yapılır. Araştırma hastanesi her zaman için ihtiyaç olabilir. Kaldı ki şu anda Malatya’mızın 2 tane güzide yükünü çeken 2 hastanemiz var. Birisi Malatya’nın yükünü çeken 1040 yataklı biz, diğeri de araştırma hastanesidir. Dolayısıyla batıda birisi doğuda birisi Malatya’yı 2 taraftan kuşatmış durumda. Hizmet zafiyeti çok fazla görülmüyor. İleriye yönelik Malatya gelişen büyüyen ve hizmet kalitesini artıran bir yer. Zaman içinde araştırma hastanesi ihtiyacı elbette olacaktır. Tekrar ediyorum sırf Battalgazi’de hastane kalmadı diye Battalgazi’ye hastane yapmak olmaz. İhtiyaca bakmak gerekiyor. Esas amacımız bu” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.