KAR YAĞIŞI GRİP HASTALIĞINI AZALTIYOR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, kar yağışının grip hastalığını azalttığını söyledi.

Yakıncı, kar yağışı sonrası yatan hasta sayısında düşüş olduğunu kaydederek, " Kar yağışı sonrası halk arasında “ortalık hastalığı veya paçavra hastalığı” olarak bilinen grip hastalığı belirgin olarak azalmaktadır. Çevrede ve havada bulunan grip virüsü kar yağışının etkisiyle önemli ölçüde etkisini kaybetmektedir. Bu bilgiyi her yıl rahatlıkla gözlemlemekte ve doğrulamaktayız. Kar yağışı öncesi hastanelerde grip ve onun yol açtığı sorunlar nedeniyle hasta olanlar yatacak yer bulunamazken kar yağışı sonrası yatan hasta sayısında belirgin olarak azalma olmaktadır" dedi.

Karın mikrobun üzerini örttüğünü dile getiren Yakıncı, " Grip hastalığı sık hastalanmaya eğilimli çocuklar ve yaşlılarda uzun süreli hastanede yatışlara hatta ölümlere yol açmaktadır. Kışın yaygın olan grip hastalığı kar yağışı sonrası belirgin olarak azalmakta ve sık hastalanmaya eğilimli kişiler biraz rahat etmektedir. Kar bütün çirkinlikleri kapattığı gibi grip mikrobunun da üzerini örterek etkinliğini ve yaygınlığını azaltmaktadır." ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam