KAYBEDEN ŞEHRİN İNSANLARI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Futbol şehri olarak anılan Malatya'da, spor adına her geçen gün dibe vuruşu sadece izlemekle kalmıyor, kötüye gitmesine çanak tutuyoruz.

İnsanların geçmişiyle övünmeleri ve yaşadıkları başarıları anlatmaları en doğal şeydir. Ama gelecek adına hiçbir şey yapılmaması, geçmişteki başarıları sadece teneke parçalarıyla bir köşede süs olarak tutmaktan başka bir şeye yaramaz. Malatya'nın futbolundan basketboluna, güreşinden tekvandosuna, voleybolundan tenisine kadar her branşta sporcuların yaşadığı büyük bir yalnızlık var. Küçük düşünen yöneticiler, beceriksiz bir yönetim anlayışı ve hedefsizlik, Malatya'da sporu gün geçtikçe daha da geriye götürüyor.

Herkes spordan anlıyor. Antrenörlük yapabilecek kıvama ulaşmış insanlar var. Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar, icraata geldiğinde ortadan kayboluyor. Ne yazık ki Malatya'da spor adına hiçbir şey tam olarak yapılmıyor. Bilerek ya da bilmeyerek bir şeyler eksik bırakılıyor. Kör topal koşullarda mücadele eden sporcular, yaşanan vurdumduymazlık sonucu ileriye gitmekte zorlanıyor.

En büyük eksik olan tesisler, Malatya'nın dört bir yanını süslerken, biz bu güzellikleri sadece seyretmekle yetiniyoruz. Amatör can çekişiyor. Amatör gün geçtikçe yalnızlaştırılıyor. Boş salonlara oynayan sporcular; sevinçlerini, mutluluklarını, hüzünlerini, hayal kırıklıklarını tek başlarına yaşamak zorunda kalıyor. Sporcularla birlikte boş koltuklar sevinip, hüzünleniyor.

Malatya'nın 'bitmeyen çilesidir' sürekli kaybetmesi. İyi giden her şeye karşı alerjimiz var. Başta söylediğimiz bir sözün arkasında durmama hastalığını yaşıyoruz. Üzerinden uzun zaman geçmesine gerek yok, sadece bir kaç gün içerisinde rotayı tam ters yöne çevirebilme kapasitesine sahibiz. En önde oturup alkış tutanlar, başka bir platformda yuhalıyor. Çok güzel oynuyorlar. Birbirlerinin arkasından hakaret edenler, yüz yüze geldiklerinde can ciğer oluyor. Ortak amaçları sadece olumsuz koşullardan beslenmek olan bu insanlar ne yazık ki her zaman galip geliyor. Kaybeden yine Malatya futbolu ve sporu oluyor.

Biz, kaybeden şehrin insanlarıyız. Malatya'nın sportif anlamda kaybettiği her şeyi büyük bir zevkle izliyoruz.

Sportif anlamda gerek tesis gerekse sporcu sayısında iyi bir potansiyele sahip olan Malatya'da artık bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Profesyonelliğin en büyük kaynağı olan amatöre sahip çıkmalıyız.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam