KAYISIDA DON ZARARI YÜZDE 95

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kayısıda don felaketi nedeniyle yaşanan zararın yüzde 90-95 olduğunu açıkladı. 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi yaptığı yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde 29-30-31 Mart 2014 tarihlerinde ilçelere göre değişmekle birlikte orta ve yer yer kuvvetli don afeti meydana gelmiştir. Bu don afetinden rakıma göre farklı fenolojik evrelerde bulunan kayısı ağaçları olumsuz etkilenmiştir. İlçelerimizin muhtelif bölgelerinde değişkenlik göstermekle beraber ilimiz genelinde ilgili kurumlarla ortaklaşa yapılan tespit çalışmaları sonucu 2014 yılı için 30 bin 250 ton yaş kayısı üretimi olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca geçtiğimiz üretim dönemine göre yaklaşık yüzde 90-95 oranında hasar meydana geldiği tespit edilmiştir” dedi.
Selvi, Bakanlar Kurulu kararı gereğince kayısı bahçesi zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası’na olan tarımsal kredi borçlarını 1 yıl ertelemeleri için 2 Haziran’dan itibarin 1 ay içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ve ilgili kredi kuruluşuna başvuruda bulunması gerektiğini de belirtti. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam