‘KAYISIDA ERİK KOŞNİLİ VE MÜCADELE PANELİ’

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

‘Kayısıda Erik Koşnili ve Mücadelesi Paneli’ düzenleneceği bildirildi.
Kayısı ağaçlarında kurumaya neden olan erik koşnili hastalığı konusunda üreticileri bilgilendirmek amacıyla 26 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.30’da Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan Kayısıda Erik Koşnili ve Mücadelesi Paneli’ne Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Yrd. Doç. Dr. Fulya Kaya Apak, Zir. Yük. Müh. Tarkan Ayaz, Zir. Müh. Şevket Fidan ve Zir. Yük. Müh. Talip Yiğit panelist olarak katılacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bu yıl ilimizde yoğun epidemi gösteren kayısıda erik koşnili mücadelesi için üreticilerimiz çok yoğun olarak İl Müdürlüğümüze müracaat etmektedirler. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube müdürlüğümüze getirilen kayısı dal numuneleri ve teknik elamanlarımızın yerinde yaptıkları bahçe kontrollerinde; üreticilerimizce ilaçlama zamanının doğru bir şekilde tespit edilemediği görülmüştür.
Kayısılarda büyük zararlara yol açan Kayısıda Erik Koşnili’nin tespiti ve Mücadelesi’nin doğru uygulanması konusunda düzenlenecek. Kayısıda Erik Koşnili Mücadele zamanı için zararlının biyolojisinin takip edilmesi çok önem arz etmektedir” denilerek, üreticilerin panele ilgi göstermeleri istendi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam