KEKLİK ÜRETİM İSTASYONU

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da yaban hayvan hayatına katkı için kurulan Keklik Üretme İstasyonu’nda, yaralanan hayvanların da tedavi edildiği belirtildi. 
İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde Doğa ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan Keklik Üretim İstasyonu hakkında bilgi aktaran Doğa ve Milli Parklar Malatya Şube Müdürü Abdullah Koç, “İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kampus içerisinde 36 dönüm alan Keklik Üretme İstasyonu’na tahsis edildi. 2012 yılından itibaren keklik üretimine başladık. Kapasitemiz yılda 10 bin adettir. Bu yıl kapasitemizin üzerinde 13 bin 200 adet Keklik ürettik. Muğla, Edirne, Tekirdağ, Samsun, Konya, Amasya, Çorum, Ordu ve Hatay illerine bu yıl 7 bin 310 adet keklik gönderdik. Malatya’da ise doğaya 2 bin adet Keklik bıraktık. Böylece bu yıl 9 bin 310 adet Keklik doğaya bırakıldı” dedi.
Çekirge ve süne gibi orman zararlıları ile mücadele için Keklik’in doğaya bırakıldığı kaydedildi.
Hekimhan İlçesi’nde Geyik ve Dağ Keçisi Üretme İstasyonu bulunduğunu hatırlatan Koç, “Hekimhan’da şu anda sadece Ceylan üretiliyor. Üretimden çok, doğal yaban hayatı yaşam alanına dönüştüreceğiz. Ceylan üretimi için , Rize, Artvin ve Giresun’dan Karaca getirdik. Karaca şu anda süt ile besleniyor. Sütten kesinice Hekimhan’a götüreceğiz. Geyik ve Yaban Keçisi de getireceğiz. Hayvan türlerini artırıp, gözetleme kulesi kuracağız” ifadelerini kullandı.
Bu arada, Keklik Üretme İstasyonu’nda, yaralanan hayvanların da tedavi edildiği belirtilip, bu nedenle Keklik Üretme İstasyonu’nda, halk arasında Baykuş olarak bilinen puhu kuşunun de tedavisi yapılıyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam