KERVANSARAY'DA KUL VAHAP SALT ANISINA ŞİİR DİNLETİSİ YAPILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 6. Battalgazi Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında şair Kul Vahap Salt anısına şiir dinletisi düzenlendi. 
Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen şiir dinletisi öncesinde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bu yıl altıncısını yapmış olduğumuz Battalgazi Uluslararası Kervansaray Buluşması'nın 2. gününde Kul Vahap Salt anısına şiir dinletisi düzenliyoruz. Tabi vefa önemli bir hadisedir. Vefa, sadece bir semtin adı olarak değerlendirilmemelidir. Kul Vahap Salt, Malatya'mızın ve Battalgazi'mizin güzide insanlarından birisiydi" dedi.
Programda daha sonra Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adil Culha, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a Ahilik Haftası kapsamında kaftan giydirerek, plaket takdim etti.
Etkinlikte ayrıca çocukları ve gazeteci-yazar Kemal Deniz, şair Kul Vahap Salt'ı anlattı. Şiir dinletisinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın eşi Hafize Gürkan da şiir okudu.
Etkinliğin sonunda ise bugün doğum günü olan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a personelleri tarafından sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı.

Malatya Haber
Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam