KOÇ PROJESİ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK DESTEĞİ ANLATILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Sarı Çiçek Yaylası’nda Koç Projesi ve küçükbaş hayvancılık desteğine ilişkin bilgilendirme çalışması yapıldı.
Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, beraberindeki gazetecilerle birlikte Sarıçiçek Yaylarını ziyaret etti. Yaylacıların sorun ve taleplerini dinleyen Akın, en büyük sorunun ise su olduğunun altını çizdi.
Eylül ayında başlayacak olan desteklemeler ve koç kredisi hakkında bilgiler vermek üzere gittikleri Sarıçiçek Yaylasında yetiştiricileri ziyaret eden Akın, sorun ve talepleri de dinledi.
Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Koç ve sosyal projeleri anlatmak için üreticilerimizi geziyoruz. Bu yıl çok kurak geçtiği için genellikle su problemiyle karşılaşıyoruz bunların giderilmesi noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Hayvancılık desteklemelerimiz 1 Eylül itibariyle başlıyor. Bütün yetiştiricilerimizi saha çalışmalarıyla, toplantılarla bilgilendireceğiz” dedi.
Yaylacılar ise su ve alt yapı gibi konuların yetersizliğinden şikayet etti. Yetiştiriciler ayrıca mera alanlarının yetersizliğinden ve yüksek kira bedellerinden yana dert yandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam