KURU KAYISI KONUSU BAŞBAKAN'DA

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya için önem arz eden kayısının askeri birlikler ve okullarda dağıtılması konusunda taleplerini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilettiklerini söyledi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, beraberinde AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ve meclis üyeleri ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza tarafından karşılanan Çalık, bu günlerde Malatya kamuoyunun yakından takip ettiği kayısı dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti’nin iktidara gelmeden önceki süreçle bugün gelinen süreci kıyaslayan Çalık, “Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak dedik ve gerçekten de öyle” dedi. 
Ülkenin milli gelirinin 230 milyar dolardan 850 milyar dolara çıktığını ifade eden Çalık, “Geçmiş dönemde ülkemizin bütçesini, yüzde atmışlarını yüzde seksenlerini faize veriyorduk. Faiz ödemesi için veriyorduk. Şimdi bunları yüzde 15’e geriletmiş vaziyetteyiz. Faiz oranları yüzde altmış üçten yüzde dokuzlara gerilemiş vaziyette. Enflasyon yüzde otuzlardan yüzde kırklardan yüzde ellilerden hatta yazar kasanın fırlatıldığı bir Türkiye’den Anayasa kitapçığının fırlatıldığı bir Türkiye’den bir gecede yüzde beş yüz olan faiz rakamlarından bugün enflasyonun yüzde sekizlere indiği bir Türkiye’ye gelmiş vaziyetteyiz” dedi.
Kayısıda yaşanan don nedeniyle üreticilere AK Parti iktidarı zamanında destek verildiğini ve bu yılda borçlarının ötelendiğini belirten Çalık, “Ama ürünün az olmasına rağmen rakamlarda çok fazla bir değişiklik olmadı bu sefer. Kayısı ile ilgili 13 yılda Malatya’ya çok önemli girdi sağladık. Sadece Malatya ve kayısı için yapılan uygulamalardan tüm Türkiye istifade eder" şeklinde konuştu. 
Malatya’nın en önemli gelir kaynağı olan kayısının askeri birlikler ve okullarda dağıtılması için gerekli girişimleri başlattıklarını ve konuyu Başbakan Davutoğlu’na ilettiklerini kaydeden Çalık, ayrıca haftada 6 gün olan Malatya-Ankara uçak seferlerini de haftanın 7 gününe çıkarttıklarını söyledi. Çalık, ayrıca, Malatya-İstanbul seferleri ile ilgili de haftanın 5 günü Sabiha Gökçen Havaalanı'na uçuşların başlayacağını belirtti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Manisa’da açıkladığı kuru üzüm alımı ile ilgili müjdesini Malatyalıların beklediğini belirtti. Erkoç, devletin Malatya’da yıllık 10 bin ton kayısı almasının Malatya’nın hakkı ve üreticisinin de beklentisi olduğunu dile getirdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam