LİSELİ ÖĞRENCİLERDEN ÖZGECAN EYLEMİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Mersin’de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Malatya’da yürüyüş yapan liseli öğrenciler, yaşanan cinayetleri protesto ettiler. 
Malatya Lisesi’nden bir grup öğrenci ellerinde çeşitli dövizlerle İnönü Kaplı Çarşısı üstüne kadar yürüdü. Çeşitli sloganlar atarak cinayeti protesto eden liselilere zaman zaman yolda yürüyen vatandaşlarda alkışlarla destek verirken grup kapalı çarpı üstüne geldiğinde çevredeki vatandaşlarla eyleme katıldı.
Burada grup adına konuşan Musa Öztürk, Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesini kınayarak, "Kadına yönelik şiddete lise öğrencileri olarak karşı çıkıyor ve kınıyoruz. Özgecan'ın yerinde burada bulunan kız arkadaşlarımız da olabilirdi. Onlar bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annelerimiz. Özgecan'ın vahşice öldürülmesini kabul etmiyoruz ve lanetliyoruz. Özgecan'ın başına gelenlere benzer şeyler tacizler buradaki arkadaşlarımızın başına da gelebilir, gelmiştir. Malatya halkının bize verdiği desteğe ve bizimle burada bulanmasını anlamlı görüyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Grup basın açıklamasın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam