MAFSAD ÜYELERİ GÜNDÜZBEY’İ GEZDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) üyeleri, Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey kasabasına gezi düzenledi.
MAFSAD Başkanı İnan Orhan, temel fotoğraf eğitimlerinin ayrılmaz bir parçası olarak teknik geziler düzenlediklerini, Gündüzbey’e de daha önce birkaç kez geldiklerini, kasabanın gerek tarihi ve kültürel dokusu, gerek insani yapısı itibariyle fotoğraf çekimine çok elverişli olduğunu ve bu sebeple kursiyerleri Gündüzbey’le buluşturmayı tercih ettiklerini söyledi.
Geziye yaklaşık 30 kişinin katıldığını belirten Orhan, 4 aylık periyotlar halinde olmak üzere yılda 3 kez temel fotoğraf eğitimleri düzenlediklerini, her kurs döneminde 20 ile 30 arası kursiyere eğitim verdiklerini, kurs sonunda bir teknik gezi yaparak, kursiyerleri 4-5’er kişilik gruplara ayırdıklarını, her grubun başında da sorumlu olarak ders veren hocalardan birinin bulunduğunu, bu sayede kursiyerlerin hem çekim yapıp hem de soru sorabildiklerini, özetle yaparak yaşayarak öğrenme imkanına kavuştuklarını ifade etti.
Geziye katılan kursiyerlerin çok istekli ve uyumlu olduğunu söyleyen kurs öğretmeni Dr. Hüseyin Semçuk, gezilerde çekilen fotoğrafların bir sonraki derste değerlendirildiğini, bu fotoğraf okuma derslerinde kursiyerlerin, hangi fotoğrafta ne tür hataların yapıldığını, hangi fotoğrafın iyi çekildiğini ve hangi sebeplerden dolayı iyi fotoğraf olduğunu görebilme şansına sahip olduklarını belirtti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam