MALATAYA TOPLUM GÖNÜLLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ’NDEN KINAMA

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde 3 Müslüman öğrencinin öldürülmesine Malatya Toplum Gönüllüleri Biriliği’nden tepki geldi. 
Birlik adına basın açıklaması yapan Ahmet Aygün, bunun bir organize cinayet olduğunu belirterek medyada çıkan haberlere göre ateist olduğu iddia edilen katilin bu cinayetleri sadece komşu kavgası gibi masum gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Dünyanın neresinde olursa olsun silahlı saldırıları acil kodu ile yayınlayan ABD medyasının bu vahim olayı haber bile yapmamasını esefle kınadıklarını belirten Aygün, “Bu kardeşlerimizin yayınlanan videolarında insanlık adına mültecilerin diş bakımları için ülkemize gelmeyi ve bu maksatla yardım kampanyası başlattıklarını öğreniyoruz. Bu tablo acımızı daha da arttırmakla birlikte organize bir cinayet olduğu kanaatimizi da güçlendirmektedir” şeklinde konuştu.
ABD’nin ve Batı dünyasının bir Yahudi'nin öldürülmesi sonrası dünyayı ayağa kaldırdığını ve protestolarında sınır tanımayan etkinliklerini ibretle izlediklerini belirten Aygün, “Biz, dini ve mezhebi ne olursa olsun insanların öldürülmelerini tasvip etmemekle birlikte bu tür cinayetlerde bütün insanlığın aynı tepkileri vermesinin bir insanlık görevi olduğunun bilinmesini arzu ediyoruz. Bu olaylar üzerinden İslamın terör dini gibi gösterilmesi gayretlerinin beyhude olduğunu hatırlatır İslam aleminden bahsederken herkesin haddini bilerek değerlendirmeler yapmasını ayrıca devletimizin bu olaya ciddi yaklaşarak AHİM başta olmak üzere tüm yasal ve diplomatik yollardan takipçisi olmasını arzu ettiğimizi belirtiriz. Yüce dinimize ve kutsal değerlerimize laf söyletmeyeceğimizin bilinci içinde sorumlu hareket ve beyanlarda bulunulmasını tavsiye eder şehit edilen kardeşlerimize Malatya STK’ları olarak Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dileriz” ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam