MALATYA ALABALIK ÜRETİMİNDE 5’NCİ SIRADA

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’nın alabalık üretiminde Türkiye’de 5’nci sırada olduğu belirtilirken, alabalık üretimi yapanlara ise 2 milyon TL destekleme primi ödendiği bildirildi. 
Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, “Su ürünleri üretimi ülkemizde son yıllarda hızla gelişmektedir. İlimiz de özellikle alabalık üretimi açısından bu hıza ayak uydurmuş ve önemli bir sektör haline gelmiştir. Alabalık yetiştiriciliğinde son beş yılda yapılan çalışmalar neticesinde İlimiz, 2012 yılı TÜİK rakamlarına göre iç sularda alabalık üretiminde 5. sıraya yükselmiştir.
İlimizde 2014 yılı Haziran ayı itibariyle 32 adet kara ve 45 adet barajda olmak üzere toplam 77 adet yetiştiricilik belgesine sahip tesis bulunmaktadır. Bu tesislerin toplam kapasiteleri yıllık 14 bin 154 tona ulaşmıştır. İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yapılan denetimler sonucunda 2013 yılında, desteklemeden faydalanan tesis sayısı 50 adet, desteklemeyi hak eden üretim miktarı 3 bin 804 ton/yıl ve destekleme miktarı da 2 milyon 11 bin 595 TL olmuştur” ifadelerini kullandı.
“12 Nisan 2014 tarih ve 28970 sayılı resmi Gazetede yayımlanan 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı “2014 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” gereğince alabalık için kilogram başına 0,65 TL ödeme yapılacağı belirtilmiştir” diyen Selvi, “İlimizdeki Su ürünleri yetiştiricileri, Serbest Su Ürünleri Mühendisleri, Malatya İli Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve İlçe Müdürlüklerinde desteklemede görevli personellere, İl Müdürlüğümüz teknik personellerince önümüzdeki günlerde seminer düzenlenecektir” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam