MALATYA ÇEVRE YOLUNDA HIZ LİMİTİ 60 KM’YE ÇIKARILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İl Trafik Komisyonu yerine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu; kamyonet, panelvan ve minibüs cinsi araçların çevre yolu şehir geçişi üzerindeki hız sınırını saatte 60 kilometreye çıkardı. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesinde yapılan değişiklikle, UKOME’lere şehir içinde geçen karayolları üzerinde 32 km/s’e kadar hız artırma yetkisi verildiği hatırlatılarak, bu yetki çerçevesinde yapılan yoğun talep üzerine kamyonet, panelvan ve minibüs cinsi araçların hız sınırlarının artırıldığı belirtildi.
Alınan yeni kararla; Malatya şehir geçişinde Kayseri-Malatya istikametinde, Yakınca Mahallesi Malatya meskun mahal başlangıç levhası ile Elazığ-Malatya istikametinde Malatya meskun mahal başlangıç levhası arasında kalan kesimde Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesinde tanımlanan kamyonet, panelvan ve minibüs cinsi araçlar için hız limiti saatte 60 kilometre oldu.
2012 yılında İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararla, aynı güzergahta otomobiller için hız limiti saatte 70 kilometreye çıkarılmıştı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam