MALATYA FUTBOLUNUN KADERİDİR, YAŞANAN KAOSLAR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Yeni Malatyaspor, şampiyonluk hedefiyle başladığı bir sezonda, daha ilk yarı sona ererken kocaman bir kaosun içerine girdi.

Yıllardır Malatya futbolu dibe vuruyor..Hem de göz göre göre yapılıyor. Faksla seçilen başkan ve yönetim kurulu, sürekli yapılan kongreler, yanlış transferler, zarara uğratılan bir kulüp ve alınan yanlış kararlar, Malatya futbolunun kötü bir süreçten geçmesine neden oldu./FERDİ DURDU

Malatyaspor'un yerine yeni bir oluşum olarak ortaya çıkan Yeni Malatyaspor, 5 sezondur PTT 1. Lige çıkmak için mücadele ediyor. Geride kalan 4 sezonda hayal kırıklığı yaşayan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ayakta durmaya çalışan sarı kırmızılı takım için bu sezon farklı bir başlangıç yapıldı. Belediyenin uhdesinden bir nebze olsun çıkan ve ilk sivil yönetimiyle sezona başlayan Yeni Malatyaspor için her şey iyi giderken, yine bir kriz yaşandı.

Dedik ya, Malatya futbolunun kaderidir kaoslar...

Yönetim kurulu sezon başından bu yana kendi içerisindeki problemi bir türlü çözemedi. İyi bir teknik heyet ve kadroyla lige başlayan takımın, ilerleyen dönemde en büyük handikabı da yönetim arasındaki uyuşmazlık olacaktı. Öyle de oldu.

Menemen Belediyespor maçı öncesi 'birlik ve beraberlik' mesajı veren yönetim, kendi içerisinde paramparça olmuştu. Buna bir de basındaki çıkar çatışması eklenince, Yeni Malatyaspor'un ilk yarıdaki kaderi dördüncülük olarak çizildi.

Gelinen süreçte kulüp ikinci başkanı İlhan Kavuk, sonrasında da teknik direktör Mustafa Uğur takımdan ayrıldı. Belki de ilerleyen dönemde takımdan ayrılacak futbolcularda olacak. Kim bilir, yönetim kurulu kongre kararı da alabilir. Yeni Malatyaspor'u bundan sonra bu krizden ne çıkarır bilinmez. Ama yaşanan bu kriz, takımı sarpa saracak gibi görünüyor.

Kimilerinin beklentileri doğru çıktı. Malatya futbolundaki yaşanan kaostan beslenen ve kriz ortamlarını sevenler, bir kez daha mutlu sona ulaştı. Malatya futbolu kayıpları oynamaya devam ede dursun, sadece çıkarları için hareket edenler bir kez daha kazandı. Zira Malatyaspor'u bitiren zihniyetin, Yeni Malatyaspor'a fayda sağlaması da beklenemezdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam