MALATYA İHRACATTA 27’Cİ SIRADAN 29’CU SIRAYA DÜŞTÜ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Sanayici İş Adamları Derneği, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Fırat Bölge Müdürünü ziyaret etti. 
MASİAD Yönetim Kurulu başkanı İbrahim Güngör, Yönetim Kurulu Üyeleri Funda Yalçınsoy, Banu Algül Şeftalicioğlu ve Mehmet Kavuşturan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Fırat Bölge Müdürü Havva Eksilmez’i ziyaret etti. Ziyarette İhracat ve gümrük sahaları hakkında bilgi alış verişi yapıldı.
MASİAD Başkanı İbrahim Güngör kısa bir açıklama yaparak ziyaretlerinin amacının müdüre hanımla tanışmak olduğunu söyleyerek “Malatya’nın gümrük konusundaki eksiklerinin ve yapılması gerekenleri görüş alış verişinde bulunmak amacımız” ifadelerini kullandı.
Fırat Gümrük ve Ticaret Malatya Bölge Müdürü Havva Eksilmez, ise ziyaretlerinde dolayı MASİAD Başkanına teşekkürlerini sunarak “MASİAD çok önemli bir hizmet gurubumuz. Burada neler yapabiliriz onları konuşacağız” dedi.
Öte yandan tır parkı ve gümrük sahasının küçük olması nedeniyle beyler deresi yolu üzerine büyük bir tır parkı ve Gümrük sahası yapılacağı öğrenildi. İhracat yapan firmaların ihtiyacını karşılamak amacı ile yapılacak olan gümrük sahasının Malatya ekonomiyi arttırması da planlanıyor. Önümüzdeki aylara ihalesi yapılacak olan Gümrük sahasının 4 ay içerisinde bitirilmesi için Gümrük müdürlüğü kolları sıvadı. Bu arada Türkiye’de İhracat konusunda 27’ci sırada olan Malatya, 2014 yılından ise bu konuda düşüş yaparak 29’cu sıraya yerleştiği de öğrenildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam