MALATYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALİ TATLI:

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Derslik başına düşen öğrenci potansiyeli yakalandı” dedi. 
2015 stratejik planı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ”2015 stratejik planıyla birlikte eğitimde 3 ana hedefimiz var. Birincisi eğitimin bütün kademelerinde eğitime erişimi sağlamak. İkincisi eğitimde kaliteyi, başarıyı artırmak. Akademik, sosyal, duygusal olarak çocukların gelişimi olabilecek en düzeye taşımak. Üçüncüsü ise kurumsal kapasiteyi geliştirmek. İlimizde özellikle fiziksel kapasite eski yapılarımızın çokluğu, açık bir alan öncelikle mevcut yatırımlarımız bittikten sonra var olan kapasitemizi dönüştürmek için bir çaba sarf edeceğiz. Bir de ildeki bütün öğretmenlerimizin kendi alanlarıyla ilgili mutlak suretle hizmet içi eğitimden geçirilmesi. Öğretmenlerimizin sınıfta yürüttükleri faaliyetin sağlıklı ve iyi icra edilebilmesi için ki, bunu yapıyorlar, hizmetlerini daha üst düzeyde yapabilmeleri için öğretmenlerimizi hizmet içi eğitimden geçmelerini sağlayacağız. Hedeflerimizden birisi de bu” ifadelerini kullandı.
Malatya’da toplam 783 okulda 171 bin öğrenci, 12 bin öğretmenle eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettirdiklerini söyleyen Tatlı, “Bugüne kadar yeni inşaat sezonunda 33 yeni okulunda sisteme girmesiyle iki bütünleşmiş ilçe Yeşilyurt ve Battalgazi dışındaki bütün ilçelerimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altına çekilmiş olup idealin üzerinde bir derslik başına düşen öğrenci potansiyeli yakalandı. Yeşilyurt ve Battalgazi’de de devam eden yatırımların bitmesi sonucunda onlarda Türkiye ortalamasının altına düşecektir.
Bizim Milli Eğitim sistemi içerisinde özellikle dezavantajlı grupların eğitimi bizim için önemlidir. Stratejik planımızda da hedeflerimizi koyduk. Eğitime erişimin sağlanması bizim için önemli bir konudur. Eğitime erişimde temel eğitim, temel eğitimde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretimde de mesleki teknik eğitim, genel ortaöğretim ve din öğretimi konuları var. Bunların tamamında yüzde 100 olarak hedeflenen bir okullaşma oranı var. Şu anda yüzde 100 olarak değil yüzde 99.95 civarında okullaşma oranımız. Okul öncesinde yüzde 47, ortaöğretimde yüzde 85 civarında. Ama stratejik plan hedefimiz stratejik planlama dönemine kadar yüzde 100 yakalamaktır” şeklinde konuştu.
Özel eğitime muhtaç bireylerin eğitiminin önemli olduğuna dikkat çeken Ali Tatlı, daha sonra şunları belirtti:
“Bu bireylerin okula kazandırılması veya eğitimlerinin verilmesi önemli. Bunun için hem kaynaştırma eğitim yoluyla normal okullarımızın sınıflarında bu eğitimi vermek hem de okula getiremediklerimizi evde eğitim vermek. Çünkü şu anda ilimizde 40 öğrencimize evde eğitim veriyoruz. Bir kısım özel eğitime muhtaç çocuklarımızın da kendileri için oluşturulmuş okullarda eğitim görmeleri. İlimizde şu anda orta ve ağır düzeyde zihinsel okulumuz var. Yine işitme engelliler okulumuz var. Bir de görme engellilerle alakalı bir çalışmamız var. Bu okulla ilgili hem arazi hem de inşaat planlamamız var. İnşallah bu dezavantajlı grupların da okula kazandırılmasıyla biz ilde eğitime erişimi genel anlamda yüzde 100 olarak hedefliyoruz. Görme engelliler okulu için 2015 yatırım programına teklifimizi sunduk. Tabi teklif aşamasında olduğu için değerlendirmeyi bakanlık yapacak. Ama biz planlamamızı yaptık. Ye olarak da planlamamızı yaptık.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.