Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi”, koordinasyon ve farkındalık yaratma seminerlerine 24 ilin ardından Malatya ili ile devam ediyor.
Kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi pek çok konunun ele alınacağı seminerler dizisi, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması için, bir yol haritası ortaya çıkartmayı amaçlıyor.
“ŞİDDET HAYATIN BİR PARÇASI DEĞİLDİR”
20 Mart 2015 Cuma günü, saat 13.30 - 17.00 arası Malatya Hilton Doubletree Hotel’de yapılacak seminerle, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir adım daha atılıyor.
Başta Malatya Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile baro, sanayi ve ticaret odası, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri bu ortak sorun çerçevesinde gerekli koordinasyon ve işbirliğini kuvvetlendirmek, deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geliyor.
“ŞİDDETTEN UZAK BİR YAŞAM HER KADININ HAKKIDIR”
Seminerlerin bir diğer önemli ayağını ise kadına yönelik aile içi şiddet hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması oluşturuyor. Bu açıdan muhtarlar, sosyologlar, psikologlar, kadın konuk evi temsilcileri, avukatlar, kanaat önderleri de seminerin hedef kitlesi içinde yer alıyor.
Seminerler dizisi, Türkiye’nin çeşitli illerinde devam edecek.
PROJE HAKKINDA
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi” 23 Temmuz 2013’de başladı.
Her 5 kadından 2’sinin fiziksel şiddete maruz kaldığı Türkiye’de, Jandarma Genel Komutanlığı, bu proje ile kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede idari kapasitesini daha da arttırmayı, kurumlar arası işbirliğini kuvvetlendirmeyi ve kendi içinde eğitim verecek 250 eğitmeni yetiştirmeyi hedefledi.
Program kapsamında 12 bin personele toplumsal cinsiyet, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele, bu alanda jandarmanın görevi, sorumlulukları ve uygulanacak prosedürler ile 6284 sayılı yasa ve işleyişi konularında eğitim verilecek.
T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin sözleşme makamı olduğu, Ecorys Danışmanlık ve Mühendislik Ltd. Şti. Liderliğindeki Konsorsiyumun teknik destek verdiği projenin toplam bütçesi ise 2 milyon 915 bin Avro. Proje Temmuz 2015’te sona erecek.