MALATYA RESSAMLAR DERNEĞİ AÇILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Resmi ve heykel sanatını sevdirmek amacıyla kurulan Malatya Ressamlar Derneği, Paşaköşkü Mahallesi'nde açıldı.
Açılışta konuşan Malatya Ressamlar Derneği Başkanı Fikret Vurucu, "Hedefimiz Malatya'daki küçük çocuklara yönelik resim sanatını ve heykel sanatını sevdirmektir. Bunun yanında baskı, grafik, seramik gibi çalışmaları da derneğimiz bünyesinde yapacağız" dedi.
Açılışa katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, sanatın toplumlar için büyük önem taşıdığını kaydederek, "Hayat damarlarımızın varlığını idame ettirebilmesi için sanatın var olması gerekiyor. Sanat, toplumlar için büyük önem taşımaktadır. Toplumsal barışı tesis etmek istiyorsanız; sanata ve sanatçıya değer vermeniz gerekmektedir" diye konuştu.
Gürkan, yerel yönetim anlayışlarında her zaman sanat ve sanatçıya büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Bizim evvelden beridir sanatçı camiasına bakışımız çok farklıdır. Bu kapsamda Battalgazi'de, 'Kervansaray Buluşmalarını' yaptık. Ayrıca kültürel organizasyonları, uluslar arası boyutta icra ettik" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından derneğin açılışı gerçekleştirildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam