MALATYA SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ'NDEN MTSO’YA ZİYARET

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u makamında ziyaret ederek fikir alış-verişinde bulundu. 
Başkan Kurtoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı’na sundukları "Süt Toplama Merkezlerinin Oluşturulması Projesi" ile ilgili bilgiler verdi. Fırat Kalkınma Ajansı’na sundukları projenin Malatya için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kurtoğlu,"Hayvancılık ilimiz için son derece önemli bir faaliyettir. Malatya’da bu yıl yaşanan don felaketinden dolayı, kayısı üreticisi zor günler yaşamaktadır. İlimizde kayısıya alternatif üretim modeli hayvancılıktır. Kayısı ilimiz için önemli bir tarım ürünüdür. Ama iklime bağlı olarak üretimde yıllara göre büyük dalgalanmalar yaşanmaktadır. Dolu ve don gibi iklimsel olaylarda ürün kaybı yaşanabilmekte ve üretici o yıl ürün alamamakta, hatta cebinden harcama yapmak durumunda kalabilmektedir. Oysa hayvancılıkta kayısıdaki gibi büyük dalgalanmalar yaşanmamakta ve süt sığırcılığında 12 ay gelir elde edilebilmektedir. Eğer biz üretici birliği olarak ilimize süt toplama merkezlerini kurabilirsek, hem süt üretimi artacak, hem de üreticinin farklı alternatif gelir kaynakları olacaktır. Eğer projemize destek alırsak, süt toplama tanklarının kurulacağı bölgedeki üreticilere inek yada düve dağıtabilme imkanı da bulacağız. Hedefimiz süt toplama merkezlerinin kurulduğu bölgedeki küçük aile işletmelerindeki sağmal inek sayısını 10 başa ulaştırmak ve üretimi artırmaktır" ifadelerini kullandı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkoç ise, “MTSO olarak bizlerin de daha önce böyle bir projesi vardı. Her kayısı üreticisine 5 baş inek verilmesi ve kayısının yanında hayvancılıkta yapılması gerektiğini teklif etmiştik. Tek ürün ağırlıkta olunca zirai don sonucunda üretici o yıl gelirini sağlayamıyor. Bu nedenle, alternatif ürünler ve geçim kaynaklarına yönelmelidir. Bu konuda devletimiz alternatif ürün dikenlere teşvik de veriyor ve masrafların bir kısmını karşılıyor” şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam