MALATYA’DA 19 ÜRETİCİYE 343 BİN TL DESTEK VERİLECEK

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da, yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazanan 19 başvuru sahibine projeleri doğrultusunda yatırımlarını tamamlamaları durumunda 343 bin TL ödeme yapılacağı bildirildi. Hibe parası almaya hak kazananların 15 Ağustos 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar hibe sözleşmesi imzalamaları gerektiği kaydedildi. 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ali Selvi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkındaki 14.05.2014 tarih ve 29000 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2014/13 nolu Tebliğ kapsamında İlimiz bazında müracaatta bulunan ve dosyaları incelenerek geçerli kabul edilen toplam 19 yatırımcımıza ait hibe başvurusu talepleri Bakanlığımızca da kabul edilerek program kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir” dedi.
“Bu kapsamda bu yıl tebliğin yayım tarihi olan 14 Mayıs 2014 tarihinden başlamak üzere iki ay süreyle müracaatları kabul edilen proje başvuruları Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimi tarafından incelenmiş olup tüm yatırımcılarımızın başvuruları geçerli kabul edilerek talepler nihai değerlendirmenin yapılması için Bakanlığımıza gönderilmişti. Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler neticesinde İlimizden gönderilen tüm başvurular kabul edilerek desteklenmesine karar verildiği bildirilmiştir” diyen Ali Selvi, açıklamasını şöyle tamamladı:
“İlimizden bu yıl Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkındaki 2014/13 nolu tebliğ kapsamında müracaat eden ve yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazanan 19 başvuru sahibine projeleri doğrultusunda yatırımlarını tamamlamaları durumunda 343 bin TL ödeme yapılacaktır.
Hibe hakkı kazanan ve İl Müdürlüğümüze ait http://malatya.tarim.gov.tr adresinden ilan edilen yatırımcılar ile 06 Ağustos 2014 tarihinden başlamak üzere 15 Ağustos 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar hibe sözleşmesi imzalanacaktır. Belirtilen süre içerisinde sözleşme imzalamayan yatırımcıların hibe hakkı iptal edilecektir. Hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra tesis ve mal alım süresi 60 gün olup projelerin bu süre içerisinde tamamlanarak tebliğ ve uygulama rehberine uygun olarak hazırlanacak ödeme evraklarının İl Müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam