“MALATYA’DA 4 BİN 200 HEKTAR ALAN KİRAYA VERİLDİ”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda Malatya’daki mera ve yaylaların kiralanması konusunu gündeme getirdi. 
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da yayla ve meraların kiraya verilmesini eleştirdi. Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e, “Bir tarafta büyük meralar büyük iş adamlarına verilirken Malatya üretimin gelişmesi anlamında çok hayati önemi bulunan yaylaların küçük hayvan üreticilerine kiraya verilmesini nasıl karşılıyorsunuz?” diye sordu. Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Sayın Bakan, Malatya'da meraların birçoğu büyük iş adamlarına köylülerin itiraz etmesine rağmen verildi, Akçadağ'da, Doğanşehir'de, şimdi Yazıhan'da meraların tamamına yakını kiraya verildi. Şimdi, mera kiraya verilmesinin amacı, tarafınızca hayvancılığı teşvik etmek. Ancak, Malatya'da yaylada hayvancılık çok önemli bir yer tutmakta. Maalesef, şimdi, yaylalar o yoksul, küçük hayvan üreticilerine kiraya verilmeye çalışılıyor. Bir tarafta büyük meralar büyük iş adamlarına verilirken aslında Malatya için çok önemli olan, üretimin gelişmesi anlamında çok hayati önemi bulunan yaylaların küçük hayvan üreticilerine kiraya verilmesini nasıl karşılıyorsunuz?” diye sordu.


“YAYLACILIĞI DESTEKLEYECEK MİSİNİZ?”


Ağbaba, yaylacılık yapanların sorunlarını da gündeme getirerek Bakan Eker’e “Yaylada hayvancılık yapanları desteklemeyle ilgili ne tür şeyler düşünüyorsunuz? Örneğin, onlar çok zor koşullarda üretim yapıyor, suları yok, yolları yok, büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Bu konuda, yaylada hayvancılık yapanlarla ilgili bir çalışmanız var mı?” şeklinde sordu.


BAKAN EKER, ”4200 HEKTAR KİRAYA VERİLDİ”


Veli Ağbaba’nın konuşmasının ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya’da bugüne kadar 4 bin 200 hektar alanın kiraya verildiğini belirterek, "Küçük çiftçilere ve yoksul ailelere yönelik bir tedbiriniz var mı?" diye Sayın Ağbaba sordu. Burada önce şunu söyleyeyim, Malatya'da büyükbaş hayvancılıkta da küçükbaş hayvancılıkta da çok ciddi bir gelişme var. Onu öncelikle vurgulamak istiyorum. Mesela, Büyükbaşta sayı 110 binden 130 bine, küçükbaşta da sayı 236 binden 290 bine çıktı. Verilen, mevsimlik olarak kiralama yapılan arazi Malatya'da 4 bin 200 hektar. Yani bunun toplamdaki karşılığı da gerçekte çok yüksek değil" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam