MALATYA’DA ASKERİ İKİ UÇAK ÇARPIŞTI: 4 ŞEHİT

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Akçadağ yakınlarında iki askeri uçağın havada çarpışarak düştüğü, uçakların 4 pilotunun da şehit oldukları bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı da, yaptığı açıklamada 4 pilotun şehit olduğunu doğruladı.

Edinilen ilk bilgilere göre, saat 19.05 sıralarında Akçadağ İkinciler yakınlarında dağlık kesime uçak düştüğüne ilişkin ihbar geldi. İhbar üzerine, çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye hareket etti. 

Olayın, Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nden havalanan iki Fantom uçağının, havada çarpışarak üsse yaklaşık 15 kilometre mesafedeki İkinciler Köyü'nün güneybatısındaki dağlık alana düşmesi sonucu meydana geldiği haber alındı. Saat 19.00 sıralarında, iki uçağın radardan kaybolduğu belirtilirken, İkinciler Köyü sakinleri de iki büyük patlama sesi duyduklarını bildirdiler. Uçakların bu bölgeye düştüğü yolundaki ihbar üzerine, 7. Üs ile Kara Havacılık Alayı'ndan kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti. Malatya'dan da 112 Ambulansları, İtfaiye ve AFAD kurtarma ekipleri bölgeye gittiler. Kurtarma ekipleri,  geniş bir alana yayılmış olan uçakların parçalarına ulaştılar. Olay sırasında bölgede sis bulunduğu bildirildi. Kurtarma ekipleri, karla kaplı bölgede ceset ve uçak parçalarını topluyorlar.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesine, olayla ilgili saat 21.30'da bir açıklama konuldu ve bazı bilgiler verildi. Açıklama şöyle:

"Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.

Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ..

İki F-4 savaş uçağının Akçadağ ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan pilotların kimlikleri belli oldu. Şehitlerin isimlerinin Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Yüzbaşı Onur Özkaya,  Üsteğmenler Yasin Atalay ve Özgür Özbahçeci olduğu öğrenildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam