MALATYA’DA ‘DİNDAR GENÇLİK DİRİLİŞ GECESİ’ DÜZENLENDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da Anadolu Selçuklu Ocakları tarafından ‘Dindar Gençlik Diriliş Gecesi’ düzenlendi.
Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen ve konuşmacı olarak Ömer Döngeloğlu’nun katıldığı geceye; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, AK Parti’nin Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı Hacı Uğur Polat, BBP’nin Battalgazi Belediye Başkanlığı adayı Nurettin Bükte ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.
Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “17 Aralık operasyonundan sonra ‘Başbakanımızı yedirmeyiz’ diye bir pankart asmıştık. Bu pankarttan dolayı bize tepkiler gösterildi. Vatanını, milletini, bayrağını seven, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan ırkçılığın, faşistliğin, kafatasçılığın olmadığı, mukaddes değerlere sahip çıkan ‘Vatan sevgisi imandandır’ Hadisi Şerifi ile düşünün ve bu zihniyet ile hareket eden milliyetçi, muhafazakar, ülkücü bir teşkilatız. Vatanımıza, milletimize emperyalist güçler tarafından ve bunların yerli işbirlikçileri tarafından bir saldırı söz konusudur. Bu saldırı direk başbakanımız aracılığı ile yapıyorsa, mutlaka biz başbakanımıza sahip çıkacağız. Bu ülkenin en büyük problemi ahlaki terör örgütüdür. Bu teşkilatta ahlaki terör karşısında Allah’ını, dinini, peygamberini bilen, sahip çıkan imanlı dindar bir gençliğin yetişmesi için ortaya çıkmıştır” diye konuştu.
Geçen ‘Ilımlı İslam düşüncesi olmaz. Allah katında din İslam’dır ve tektir. Dinler arası diyalogu kabul etmiyoruz, ret ediyoruz. Müslüman, Müslüman’a ihanet etmez” dedi.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise şunları söyledi:
“Bizlerin mutlaka gelecek için endişelenmemiz gerekiyor, gençliğimiz için endişelenmemiz ve değerlerimizi çok iyi korumamız lazım. Bizim tarihimiz çok kısa bir tarih değil, bizim tarihimiz 80 yıllık bir tarih değil. Bizim binlerce yıl gelen bir tarihimiz var. Bunu çok iyi bilmemiz gerekiyor.”
Ömer Döngeloğlu ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Peygamber efendimiz gençlerinden dirilten, o Kur’an’ın ruhu ile dirilmiş, ‘Müminlerden öyle adamlar vardır ki,’ dediği Allah’ü tealanın ‘Asla alıkoymaz’, ticaretin, alışverişin, Allah’ın zikrinden, Allah yolundaki gayrettin hiçbir şeyin alıkoymadığı yiğitler vardır. Bunlar toprağın üzerinde geçmiş adamlar, bunlar senin gibi, benim gibi yere dokunmuş adamlar, bunlar yeryüzünü, coğrafyayı, kıtaları, denizleri bir gönülde harmanlamış yiğitler. Düşünsenize; Hoca Ahmet Yesevi’nin dergahından kalkıp yola düşen Sarı Saltuk Bosna Hersek’in Mostar Kentinin Blagaj Tekkesi’nde yatıyor. Siz bir bakın; Horasan erlerine, bir bakın Hoca Ahmet Yesevi’nin yattığı yere, birde talebesinin yattığı yere. Kıtaların ardına yürümüşler. Neydi, onları yollara düşüren sevda? Yok muydu onların anaları, babaları, yok muydu onların ekmek ve aş dertleri, yok muydu onların dünyalık sevdaları, sevdikleri hepsi vardı. Ama onların, onların üzerinden aşıp geçen İlahi kelimetullah davası diye Allah’ın adını yüceltmek, Allah’ın ismini ötelere taşımak gibi bir başka sevdanın sevdalısıydılar.”
Gecede, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz’a teşekkür plaketi verildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam