MALATYA’DA İÇME SUYU BEDELİNE TEPKİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya’da içme suyu faturalarının elektrik faturalarına yaklaşması tepkilere yol açıyor. 
Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, Malatya’nın Büyükşehir olmasından sonra Temmuz ayında yapılan içme suyu zammı ile birlikte bir ton içme suyu, KDV, çevre temizlik vergisi ve atık su bedeli dahil 2,3 TL’ye yükselmesini değerlendirdi. İçme suyu faturalarının kabarık gelmeye başlaması nedeniyle tüketicilerden şikayetler aldıklarını söyleyen Ali Düzova, “Kaynaktan çıkıp cazibesi ile gelen ve masrafsız olarak musluklardan akan içme suyu faturaları çok yükseldi. Önceden, elektrik faturasının yarısı kadar gelen içme suyu faturası, elektrik faturalarına yaklaştı. Masrafsız musluklardan akan içme suyu ücreti bu kadar yüksek olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Düzova, geçen yıl 50 TL civarında elektrik faturası gelen bir eve içme suyu faturası 25 TL civarında gelirken, içme suyu faturasının yükseldiğini ve elektrik faturasına yaklaştığını kaydetti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam