MALATYA’DA İŞSİZLİK ORANIN DÜŞTÜ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, “Malatya’da kayısı olsa, inşaat sektöründeki durgunluk olmazsa işsizlik oranı daha da düşer” dedi. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü’nün rakamlarına göre Malatya’da işsizliğin yüzde 7,8 olmasını değerlendiren MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, “Hatırladığım kadarıyla Malatya’da önceki işsizlik oranı yüzde 9 civarında idi. İşsizlik yüzdesinin 7,8 olması iyidir. Ancak, Malatya’da kayısı olsa, inşaat sektöründeki durgunluk olmazsa işsizlik oranı daha da düşer. Zira don nedeniyle bu yıl kayısı yok denecek kadar az olmasından kayısıda işçi çalıştırma düzeyi düştü. Ayrıca inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Durgunluk yaşanması da işsizlik oranının etkiler” ifadelerini kullandı.
TRB1 bölgesi olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin iş dünyası kuruluşu Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED ) Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten İbrahim Güngör, bölgenin işsizlik yüzdelerini de değerlendirdi.
Elazığ’da işsizliğin yüzde 7,8 olmasının yüksek olduğunu, Elazığ’da mermer alanında istihdamın daha fazla olması gerektiğini belirten İbrahim Güngör, Bingöl’de yüzde 7 ve Tunceli’de yüzde 8,1 işsizlik oranlarının da bölgeye göre yüksek olduğunu yorumladı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam