MALATYA'DA MERMERCİLİK SEKTÖRÜNÜN YÜKSELMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi, mermercilik sektörünün yükselmesi için çalışmalara başladı. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda konunun paydaşları olan Malatya Mermerciler Odası Başkanı Ali Akdağlı ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem başta olmak üzere Malatya’da faaliyette bulunan sektör temsilcileriyle bir araya gelerek konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Düzenlenen toplantı sırasında çeşitli sektörlere yönelik Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı destek programlarının olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, Malatya’nın fiziki ve kültürel imarının yanı sıra, üretim ve istihdama önemli katkılar sağlayacak projelere de öncülük ettiğini ve destek verdiğini söyledi. Turan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, Malatya’mızda faaliyet gösteren tüm sektörler ile yakından ilgilendiği gibi, mermercilik sektörünün sorunlarıyla da yakından ilgilenmekte ve sektörün Malatya’mız da istenilen seviyeye gelmesi için yoğun gayret göstermektedir. Başkanımız Ahmet Çakır, Akçadağ ilçemizde bulunan mermer rezervlerinin hammadde olarak değil, işlenmiş ürün şeklinde pazarlanması ve Malatya ekonomisine daha büyük katkı sunması için her türlü ARGE çalışmasına destek verdi. Bizler de konunun paydaşlarıyla bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduk” dedi.
“ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILABİLECEK”
Mermercilik alanında faaliyet gösteren girişimcilerden yeteri sayıda talep olması halinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı, kümelenme destek programı dahilinde 25 milyon TL hibe verileceğini de belirten Ercan Turan, “Verilecek 25 milyon TL hibeyle mermercilik sektörünün ortak kullanım alanlarına önemli yatırımlar yapılabilecektir. Yapılacak yatırımlar ile birlikte hem Akçadağ mermerimiz hammadde olarak değil işlenmiş ürün olarak değerlendirilecek, hem de ilimizde faaliyette bulunan sektör girişimcilerimiz ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerini artırmış olacaklardır. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak, belirtmiş olduğum gibi mermercilik alanında faaliyette bulunan girişimcilerimizden yeteri sayıda talep olması halinde 5 yıllık bir süre için verilecek olan hibe yardımın alınması hususunda TSO ve Üniversitemiz ile birlikte her türlü gayreti göstererek, çözüm sunacağız. Bu amaçla düzenlediğimiz ilk toplantı çok olumlu geçti. Bu çalışmalarımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.