MALATYA’DA PANCAR KAMPANYASI SONA ERDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da pancar alım ve işleme kampanyası sona erdi. 
Şeker Fabrikası tarafından 24 Eylül 2014 tarihinde başlayan pancar alım kampanyası sona ererken, 295 bin ton pancar alınıp, 258 bin ton pancarın işlendiğini bildirildi.
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, başarılı ve verimli bir kampanya dönemi geçirildiğini belirterek, bu yıl firenin az olduğunu söyledi.
Murat, kampanya süresince, 295 bin ton pancar alınarak, 258 bin ton pancarın işlendiğini bildirdi. Murat, “31 bin 500 ton şeker elde edildi. 90 bin ton küspe ve melas 10 bin ton melas üretimi yapıldı” dedi.
Geçen yıl pancarın tonunun 140 TL , bu yıl ise tonu 157 TL’den alındığını belirten Murat, Malatya ekonomisine pancarın büyük katkısı olduğunu vurguladı. Önümüzdeki yıl 350 bin ton pancar alınmasının hedeflendiğini söyleyen Murat, üreticilerden talebin çok olduğuna dikkat çekti. Murat, "Bilindiği gibi Malatya Şeker Fabrikası, Malatya halkı ve bölgesi için önemli bir kamu iktisadi kuruluşudur. Meydana getirdiği katma değer ve istihdam küçümsenmeyecek bir derecededir. Bu yıl tek sıkıntımız ömrünün en güzel yıllarını buraya vermiş arkadaşlarımız var. Onların kadro almaları için taleplerimiz var. İnşallah devlet büyüklerimiz bu seslenişimize kulak verirler. Bu insanlara da kadro verirler bizler de seviniriz” ifadelerini kullandı.
Murat, fabrikada çalışarak emekli olan kalifiye elamanların yerine yeni elaman alınmadığını ve bu nedenle yakın zamanda kalifiye elaman sıkıntısı çekileceğini belirterek, yetkililere elaman alınması konusunda uyarılarda bulundu. Murat, “Yaklaşık 10-15 yıldır fabrikalarımıza sıfırdan elaman alınmadı. Bu da ileride kalifiye elaman sıkıntısı çekmemize neden olacaktır. Emekli olanların yerine elaman alınmayarak taşeronlaşmaya ve hizmet alımına gidiliyor. Bu da önümüzdeki yıllarda büyük sosyal patlamalara neden olacağı kanaatindeyiz. Bunun acı gerçeklerini Manisa Soma’da gördük, birçok kurumda da görüyoruz. Gönül ister ki buraya giren arkadaşlar, sendikalı, sosyal hakları olan her türlü güvencesi olan insanlar buralara alınsın. Çünkü bizim kurumda insanlar okulda yetişmiyor. Gelen arkadaşlarımız burada çalışıp burada yetişip burada kalifiye elaman oluyorlar. Malatya Şeker Fabrikası bölgenin en iyi fabrikalarından biridir. Ürettiğimiz her türlü mamulü Malatya en iyi şekilde pazarlıyor" dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.