MALATYA’DA SİYASİLER VE STK’LAR BAŞ SAĞLIĞI MESAJLARI YAYINLADI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Manisa’nın Soma kömür maden ocağında yaşanan faciadan sonra Malatya’daki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri baş sağlığı masajlı yayınladı. 
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık şunları belirtti: 
“Soma’da bir kömür ocağında meydana gelen feci kaza milletimizin yüreğinde büyük bir acı yaşatmıştır. Yaşanan acı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Ateş sadece Soma’ya düşmemiş, ülkemizin her köşesinde aynı sıcaklıkta kendisini hissettirmiştir. Tüm Türkiye, aynı acıya birlikte gözyaşı dökmüştür.
Feci kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kazayı yaralı olarak atlatan kardeşlerimize ise acil şifalar diliyorum. Duamız bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması içindir. Milletimizin başı sağ olsun.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Manisa Soma’daki maden ocağında yaşanan facia dolayısıyla taziye mesajı yayınladı. Yaşanan elim hadise dolayısıyla acılarının büyük olduğunu belirten Başkan Çakır, mesajında şunlara yer verdi:
“Soma’daki maden ocağında yaşanan kaza sonrası 200’den fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ülke olarak hepimizi yasa boğmuştur. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum, mekanları Cennet olsun. İnşallah, inanıyorum ki bu kardeşlerimiz işlerinin başında yaşamlarını yitirmeleri dolayısıyla şehit mertebesindedirler. Başta acılı aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyor, sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Umudumuz, ölü sayısının artmamasıdır. Yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.”
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Manisa Soma'daki maden faciası sebebiyle bir başsağlığı mesajı yayımlandı.
Gürkan, mesajında, "Madenci şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci de yaptığı yazılı açıklamada, “Soma’daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini büyük üzüntüyle öğrendik. Kazada hayatını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.Son ana kadar ümitlerimizi kaybetmeden dua etmeye devam edelim” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un taziye mesajı şöyle:
"Soma’da bir maden ocağında meydana gelen ve şu ana kadar aldığımız bilgilere göre 200 işçi kardeşimizin yaşamını yitirdiği feci kaza tüm milletimizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir.
Bugün ülkemizin acıyı yüreğinin derinliğinde hissettiği bir gün olacaktır. Bizler, Yüce Allah’tan Soma’da eşini, evladını, yakınını kaybeden bütün annelerimize ve tüm vatandaşlarımıza sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Bu acı, ülkemizin acısıdır. Bu acı işçimizin, işadamımızın, siyasi partilerimizin kısacası tüm Türkiye’nin acısıdır.
Bu günde; Tüm Soma halkının yanında olduğumuzu belirtiyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, baş sağlığı mesajında, “Hepimiz 13 Mayıs Salı günü öğleden sonra Manisa ili Soma ilçesinden gelen acı haberle sarsıldık. Geçmişte bir çok defa karşılaştığımız ve bütün milletimizi yasa boğan acı tablo bu gün de eskilerinden daha vahim bir şekilde tekrarlanmıştır. Maalesef evine ekmek götürmek için çok zor şartlarda çalışmak zorunda olan yüzlerce maden emekçisini kaybettik. Yine aynı maden işçilerinden yüzlercesi yaralı ve bir çoğu göçük altında yaşam mücadelesi vermektedir. Olayın boyutları da giderek büyümektedir.
Yaşanan bu acı olayda özellikle çocuk yaşlar da maden işçilerinin bulunması da ülkemiz için vahim bir durumdur.
Olayın nasıl meydana geldiğinin ve can kaybının neden bu kadar fazla olduğunun bir an önce araştırılarak, aydınlığa kavuşması gerekmektedir. Bu konuda herkesin soğukkanlılıkla hareket etmesi ve duyarlı olması gerekmektedir.
Maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Allahtan Rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Ümit ediyoruz ki kurtarılmayı bekleyen işçilerimiz sağ salim ailelerine kavuşurlar. Bütün milletimizi yasa boğan bu tür acı olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Bu acı bütün milletimizin ortak acısıdır” ifadelerini kullandı.
Malatya, Elazığ, Böngöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu Fırat Sanayici Ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Yahya Alper Bektaş da yaptığı yazılı açıklamada, “Manisa-Soma’da bir kömür madeninde yaşanan maden kazası tüm ülkemizi yasa boğmuştur. Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu olarak bu üzücü kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Kazadan yaralı olarak kurtulan kardeşlerimizin de bir an evvel iyileşmelerini ve bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını can-ı gönülden temenni ediyoruz” dedi.
Türkiye Avukatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (TÜRAVAK) Başkan Yardımcısı Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Malatya Barosu Önceki Başkanı Selahattin Sarıoğlu da, "Soma’da yaşamını yitiren, yaralanan işçilerimizin ve ailelerinin acısı, Yurdun her yöresindeki yurttaşımızı yüreğini yakmış, ocağına ateş düşürmüştür.
Acımız ulusça çok büyüktür. Soma’da ve geçmişte yaşanmış tüm maden kazalarında hayatlarını kaybetmiş olan işçilerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam