MALATYA’DA YAŞANAN ZİRAİ DON

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Kayısı üreticisi müjdeyi alamadı” dedi.
Kiraz, parti binasında yaptığı basın açıklamasında Malatya’da yaşanan zirai donla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Malatya’nın tabii afet kapsamına alınması şartının oluşmadığını söylemesini değerlendirdi.
Kiraz, “Malatya’da 29-30 ve 31 Mart tarihlerinde meydana gelen donun ardından başta kayısı olmak üzere, kiraz, ceviz, dut ağaçları bugüne kadarki en büyük felaketle karşı karşıya kaldı. Geçmiş yıllardaki don ve dolu olaylarında ilçelerin ve ağaçların bir kısmı etkilenirken, son don olayıyla tüm ilçeler ve tüm ağaçlar etkilenmiş, Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir kayıp yaşanmıştır. Bu kayıp sadece kayısı üreticisinin kaybı değil, Malatya’nın tamamının kaybıdır. Malatya ekonomisinin kaybıdır. Dolaylı olarak bu işe aracılık eden, çalışan, tüketen tüm kesimlerin kaybıdır. Bu kayıp üniversitedeki öğrenciden mahalledeki bakkala, fırına kadar herkesi çok derinden etkilemiştir” ifadelerini kullandı.
Kiraz, "Son don olayıyla birlikte, başta kayısı olmak üzere Malatya’da üretilen tüm meyveler, hatta ağaçların dalları ve yaprakları yanmıştır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da buğday, arpa, hububat üreticileri kuraklıktan büyük zarar gördü. Bu durumda çiftçiyi rahatlatan bir açıklama bile yapmadan, kimlerle hangi tarım fuarını gerçekleştiriyorsunuz? Bu şartlarda tarım fuarının bir anlamı kalmış mıdır? Bir an önce Malatya’nın genelinde tabii afet ilan edilmeli, üreticilerin kayıpları bir an önce objektif bir şekilde tespit edilerek karşılanmalıdır. Konunun yakından takipçisi olacağımızı belirtiyor, tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam