MALATYA’DAKİ ZİRAİ DON OLAYI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

İşçi Partisi (İP) Malatya il başkanı Arif Doğan, “Kayısı üreticisinin Devlet bankalarına ve tarım kredileri kooperatiflerine başta olmak üzeri tüm kamu borçları faizsiz ertelenmelidir” dedi. 
Birçok köyleri dolaşarak çiftçilerle görüştüğünü söyleyen İP Malatya İl Başkanı Arif Doğan, ”Malatya’da 29 ve 30 Mart iki gece üst üstte birçok yerlerde eksi 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları ve don maalesef çiftçimizin alın teri, tek geçim kaynağı olan kaysıları yaktı. Malatya’nın birçok bölgesinde kaysı hiç yok. Her sene bu gibi tehlikeleri az da olsa atlatan çiftçimiz bu sefer tamamen kaysıların yanması başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm Malatya ekonomimizi temelde sarsmıştır” ifadelerini kullandı.
“Devlet kaysı üreticilerimizin tüm bölgelerini afet bölgesi ilan etmeli, sigortası olsun olmasın zararları karşılanmalı” diyen Doğan, “Devlet bankalarına ve tarım kredileri kooperatiflerine başta olmak üzeri tüm kamu borçları faizsiz ertelenmelidir” diye konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam