MALATYA’NIN “MEVLÜT ABİ”Sİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Kalp krizinden ölen Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, yardımseverliği ve renkli kişiliği ile tanınırdı. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2 dönem Malatya milletvekilliği yaptıktan sonra son olarak da İstanbul milletvekili seçilen Aslanoğlu (62), Soma’daki kömür maden faciasına üzülmesinden dolayı kalp krizi geçirerek vefat etmişti.
Malatya’nın dünyaca meşhur kayısısının sorunlarını dile getiren, Malatya’da okulların bilgisayarla tanışmasına sağlayan, iş adamlarının önce gönlüne sonra ise cebine girip köy okullarına yardım sağlanmasına vesile olan, Malatyaspor ile sürekli ilgilenen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ise, yaptığı biber gazlı, limonlu , zincirli ve biberonlu eylemler ile tanınan Malatya’nın Mevlüt Abi’si Aslanoğlu, iki dönem Malatya milletvekilliği yaparak, Malatya siyasetine farklı bir bakış açısı getirmişti. Bütün Malatyalıların gönlünde taht kurmuş, Malatya adına bir çok önemli hizmete imza atmış, çalışkanlığıyla göz dolduran Aslanoğlu, bütün siyaset hayatı boyunca “benim derdim insanların ekmeği, aşı, işi, benim derdim sağlık, eğitim, benim derdim Malatya” diyerek, insanların iş ve aş kazanması için didindi durdu.
Aslanoğlu ,bu söylemiyle bir Malatya hayranı, Malatyalıların dostu, arkadaşı, abisi ,kardeşiydi.Malatyalıların deyimiyle ‘Adam gibi adam’dı.
Malatya’nın Arapgir İlçesi doğumlu olan Aslanoğlu, milletvekilliğinden önce 5 bankanın da genel müdürlüğü görevinde bulunmuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam